Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK SS22, Modeuge

Bliv klogere på cirkulær omstilling

Lifestyle & Design Custer videndeler om cirkulær økonomi med udstilling, guidede ture og talks i forbindelse med modeugen.
Lifestyle & Design Custer videndeler om cirkulær økonomi med udstilling, guidede ture og talks i forbindelse med modeugen.

“Flere i branchen har i den grad taget udfordringerne med en klimabelastende produktion alvorligt, og det er vildt spændende at se, hvor mange og hvor forskelligartede løsninger, som udstillerne præsenterer,” siger direktør Betina Simonsen, Lifestyle & Design Cluster, der har stået i spidsen for en kurateret udstilling med de brands, som erhvervsklyngen finder mest innovative og med størst cirkulært potentiale. Initiativet hedder Circular Fashion Days og kan opleves i Bella Center i forbindelse med CIFF fra i dag og frem til den 13. august.

De 26 brands, der er med i udstillingen viser forskellige bud på blandt andet genbrug af tøj til upcycling og downcycling af råmaterialer samt bud på, hvordan design også kan være med til at sikre en transparent produktion med brug af data hertil, som det lyder i pressemeddelelsen. Blandt udstillerne, som man også kan opleve på en af Lifestyle & Design Clusters guidede ture er Elsk, Le Pirol, Markberg og Gudrun Gudrun, der vil give indblik i sine overvejelser i forhold til cirkulære valg.

Derudover er der i forbindelse med Circular Fashion Days også en række talks, der går håndgribeligt ind i den aktuelle debat med overskrifter som ‘Fremtidige modekrav og lovgivning’ og ‘Engager dine kunder i en bæredygtig og cirkulær økonomiomstilling’ – se det fulde program her, og tilmeld dig de guidede ture her.