Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

Bella Center sat til salg – ny investorgruppe står klar

Et dansk konsortium vil tilføre BC Hospitality Group ny kapital og sikre den fremtidige drift – ejerskiftet får ikke betydning for CIFF, lover bestyrelsesformand.
Et dansk konsortium vil tilføre BC Hospitality Group ny kapital og sikre den fremtidige drift – ejerskiftet får ikke betydning for CIFF, lover bestyrelsesformand.

Det vil være mildt at sige, at det sidste år har været et presset – også for koncernen BC Hospitality Group, der driver Bella Center, hotellerne Copenhagen Marriott, AC Bella Sky og Crowne Plaza Copenhagen Towers og store events som Bogforum, Lego World – og selvfølgelig modemesserne CIFF og CIFF Kids. Men nu lader det til, at der kommer nye vind i sejlene i Ørestads-koncernen.

I sidste uge kom det så frem, at BC Hospitality Group var sat til salg, men først i dag udtaler koncernen sig om de fremtidige planer, der allerede er så godt som på plads. Der står nemlig et konsortium af danske erhvervsfolk klar til at sikre koncernens udvikling med ny kapital. Såfremt det på kommende generalforsamling den 15. juni besluttes at gennemføre en rettet emission, altså udstedelse af nye aktier, til en ny udvalgt ejerkreds, skal konsortiet ledes af tidligere Senior Partner og Global Leader af Travel, Transport & Logistics-sektoren i McKinsey & Co. Christian Riis-Hansen, tidligere EQT-partner og investor Peter Korsholm samt tidligere COO i ISS Martin Gaarn Thomsen.

Tilføjet likviditet skal sikre fremtidig drift 

Som en del af aftalen tilføres koncernen et trecifret millionbeløb i likviditet, og samtidig nedskrives et trecifret millionbeløb af koncernens gæld. Emissionen foretages desuden med støtte fra Vækstfonden og koncernens bank, Nordea, der fremover vil eje 49,1 procent af aktierne efter kapitaltilførslen, mens den nye investorgruppe vil have aktiemajoritet med 50,1 procent af aktierne i BC Hospitality Group.

“BC Hospitality Group er med Bella Center Copenhagen og hotellerne afgørende for, at København også i fremtiden kan tiltrække store events og turister, der kan skabe aktivitet og arbejdspladser i hovedstadsområdet. Vi har samlet et hold af investorer med relevante kompetencer fra branchen, som alle ser en mulighed for BCHG at komme stærkt igen efter coronakrisen,” siger Christian Riis-Hansen på vegne af konsortiet i en pressemeddelelse.

Det er, som mange i modebranchen nok gerne vil vide, en afgørende del af aftalen, at ejerskiftet ikke får betydning for kunder, leverandører og planlagte arrangementer. For at sikre kontinuitet er det samtidig blevet besluttet, at koncernens konstituerede CEO, Christian Folden Lund, tiltræder som permanent CEO.

“Vi føler et stort ansvar for vores medarbejdere og alle de kunder, der har udskudt events hos os eller har planlagte hotelbesøg eller konferencer i den kommende tid. Derfor er vi også rigtigt glade for, at det er lykkedes at finde en ny dansk ejerkreds, som kan fortsætte udviklingen af BCHG,” tilføjer nuværende bestyrelsesformand, David Overby.