Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Basic Apparel leverer rekordomsætning for 2020

Med geninvesteringer i virksomheden kan tøjmærket nå nye højder allerede til næste år, vurderer CEO Camilla Balle.
Med geninvesteringer i virksomheden kan tøjmærket nå nye højder allerede til næste år, vurderer CEO Camilla Balle.

Basic Apparel blev stiftet i 2013 med idéen om, at verden ikke har brug for mere, men blot bedre tøj. Den idé fik løverne i DRs Løvens Hule til at bide på i med den hidtil største investering nogensinde set i den danske udgave af tv-programmet januar 2021.

Bag tøjmærket står CEO og stifter Camilla Balle, som fik den investor Jesper Buch med om bord mod 23 procent af virksomheden til en pris på to millioner kroner – og det har vist sig som en god forretning. Virksomhedens omsætning er nemlig vokset fra 14,9 millioner kroner i 2019 til 17,4 millioner i 2020.

“I forhold til et år med corona er vi rigtig godt tilfredse. Det er endda, inden vi for alvor fik startet samarbejdet med Jesper Buch,” siger Camilla Balle til Fashion Forum. I 2020 har hun haft fokus på at investere i fremtiden.

“Med Jesper ombord er jeg blevet udfordret og har lært, at det er nødvendigt at investere i forretningen. For at skabe vækst kræver det, at vi også tør bruge nogle ressourcer og kigge på toppen i stedet for bunden. Sådan udvikler vi bedst virksomheden, og det viser sig nu i regnskabet,” siger Camilla Balle, stifter af Basic Apparel.

Tøjmærket har blandt andet investeret i otte nye medarbejdere, en ny webshop, en GOTS-certificering og flere nye tiltag inden for bæredygtighed.

De store investeringer sætter dog sit præg i bunden af regnskabet. Selvom omsætningen vokser til rekordniveau falder resultatet før skat en smule fra en million kroner i 2019 til 989.000 kroner i 2020. Efter skat lander årets resultat på 763.000 kroner i 2020.

Til gengæld får det nye fokus på fremtidens vækst Basic Apparel til at opjustere 2021-ambitionen om en omsætning på 34 millioner kroner i 2021 til en omsætning på 51 millioner kroner samme år og svimlende 111 millioner i 2023.

En mangedobling af omsætningen kan måske virke uopnåeligt på så kort tid, men Basic Apparels stifter er selvsikker.

“Det er ikke urealistisk, men det kræver hårdt arbejde,” siger CEO Camilla Balle.