Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Navne

Copenhagen Fashion Week opruster til bæredygtig indsats

Copenhagen Fashion Week henter tidligere Sustainability Manager hos Global Fashion Agenda til nyoprettet stilling for at styrke sit tiltagende arbejde indenfor bæredygtighed.
Copenhagen Fashion Week henter tidligere Sustainability Manager hos Global Fashion Agenda til nyoprettet stilling for at styrke sit tiltagende arbejde indenfor bæredygtighed.

At Copenhagen Fashion Week med CEO Cecilie Thorsmark i spidsen har høje ambitioner på både modeugens og branchens vegne, når det kommer til bæredygtig omstilling, er allerede af flere omgange blevet bevist. Blandt andet gennem modeugens målrettede treårige handlingsplan for 2020-2022, som første gang blev fremlagt i januar sidste år. Siden har flere dele af branchen tilsluttet sig og støttet op om strategien – senest CIFF, der i februar tilsluttede sig Copenhagen Fashion Weeks bæredygtighedskrav.

Nu opruster modeugen så internt for at imødekomme de øgede ambitioner og arbejdsområder indenfor feltet. Derfor er der nu oprettet en ny stilling som Sustainability Manager. En stilling, der netop er blevet besat af Gizem Arici, der kommer fra en lignende stilling som Sustainability Manager hos Global Fashion Agenda, hvor hun har siddet i forskellige stillinger siden januar 2018. Her har hun blandt andet været med til at forfatte The Pulse of the Fashion Industry-rapporten samt organisationens årlige CEO Agenda. Derudover har hun også været indover udarbejdelsen af Copenhagen Fashion Weeks bæredygtighedsstrategi i samarbejde med In futurum. Hendes uddannelsesmæssige baggrund inkluderer en kandidatgrad i Fashion Marketing & Management fra The Swedish School of Textiles, der er en del af universitetet i Borås, samt en bachelor i International Fashion Retail fra Reutlingen-universitet i Tyskland.

Cecilie Thorsmark udtaler til Fashion Forum i forbindelse med ansættelsen:

“Da vi lancerede vores handlingsplan, igangsatte vi også en ambitiøs bæredygtighedsrejse med nogle meget høje målsætninger både for vores organisation og for branchen. Det er et omfattende stykke arbejde, som nu er nået til et stadie, der både kræver in-house ekspertviden og skarp projektledelse. Noget, som Gizem i den grad kommer med,” siger hun og tilføjer:

“I min tid hos Global Fashion Agenda arbejdede jeg sammen med Gizem, og sidenhen indgik vi et tæt samarbejde omkring hendes speciale, der netop omhandlede Copenhagen Fashion Weeks bæredygtighedsstrategi. Det mundede ud i, at hun også assisterede ved udarbejdelsen af vores treårige Sustainability Action Plan samt 2023 Sustainability Requirements-frameworket. Gizem er en af de mest kompetente og professionelle kolleger, jeg har mødt på min vej, og jeg er meget tryg ved, at alle vores indsatser i forhold til bæredygtighed bliver med hende ved roret.”

Gizem Arici starter officielt i sin nye stilling i dag, mandag den 15. marts 2021.

Gizem Arici har arbejdet hos Global Fashion Agenda siden 2018 og rykker nu til Copenhagen Fashion Week til en nyoprettet stilling som Sustainability Manager.  

LÆS OGSÅ:

Sådan opfylder du Copenhagen Fashion Weeks bæredygtighedskrav i 2023