Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Uddannelse, UDDANNELSE

Bestseller danner eget hold af beklædningshåndværkere

Når VIA åbner for nye elever til august, bliver det med et særligt Bestseller-hold, der er rekrutteret af koncernen selv og sikret en elevplads i virksomheden.
Når VIA åbner for nye elever til august, bliver det med et særligt Bestseller-hold, der er rekrutteret af koncernen selv og sikret en elevplads i virksomheden.

Hvad gør man, når man som kæmpe modekoncern erfarer, at der er rift om pladserne på uddannelsen for beklædningshåndværkere og ligeledes rift om de færdiguddannede? Jamen, man finansierer da sit eget hold.

For elever, der søger ind på VIAs linje for beklædningshåndværk, betyder det, at der nu er to spor af uddannelsen, de kan kan gå ad. Det ene er den eksisterende tre-årige uddannelse, den anden er Bestseller-holdet, der ganske vist følger den almindelige undervisning, men hvor elever er rekrutteret af Bestseller selv og samtidig er sikret en elevplads i koncernen. Så ved man, allerede inden man starter, at man gerne vil arbejde for Bestseller, så er det en oplagt vej at gå. Man er dog hverken forpligtet til eller garanteret et job hos et af Bestsellers mange brands efterfølgende, selvom man fra koncernens side vil gøre sit for at fastholde eleverne.

“Vi er på jagt efter unge mennesker, der har lyst til at ligge fundamentet for en videre karriere inden for Bestseller. Der er ikke garanti for, at de bliver ansat efter endt uddannelse, men vi kigger bestemt længere frem end bare til uddannelsens afslutning, og vi har generelt en meget høj fastholdelsesprocent. Så håbet er jo, at det ender ud med at blive nogle dygtige nye Bestseller-folk,” lyder det i en pressemeddelelse fra Per Bomholt, der er elevansvarlig i Bestseller. Han fortsætter:

“Vi har altid haft elever fra VIAs beklædningshåndværkeruddannelse, og vi kender derfor uddannelsen godt. Derfor opstod idéen om at opskalere antallet af design- og konstruktionselever, der er direkte tilknyttet os. Fra andre fagområder har vi god erfaring med at uddanne vores egne ­– her har vi så mulighed for at få de dygtige elever fra VIA samtidig med, at vi løfter et vigtigt uddannelsesansvar,” fortæller han.

Tiltaget vækker glæde fra flere sider

Normalt vil der være 20, som kan starte på uddannelsen, der uddanner sine elever indenfor design, konstruktion, trend og produktion, men med Bestsellers tilføjelse kan nu yderligere 14 starte.

“Det er en stor anerkendelse af vores beklædningshåndværkeruddannelse og den enorme faglighed, eleverne opnår, at Bestseller vil uddanne sine elever inden for design og konstruktion gennem os. Med det nye hold fordobler vi næsten antallet af elever på uddannelsen, og det hænger godt sammen med den efterspørgsel, vi oplever,” supplerer Jette Rosendal Sørensen, uddannelsesleder på VIA Beklædningshåndværker.

Også hos brancheorganisationen Dansk Mode & Textil er man begejstret over den ekstra mulighed for at få praktisk erfaring under modeuddannelsen, og fra organisationens administrerende direktør lyder det også i pressemeddelelsen:

“Det er en stor gevinst for hele branchen, at de elever, der kommer fra VIAs erhvervsuddannelse, har så meget hands on-erfaring og er klar til at træde direkte ud i arbejdet. Derfor glæder det mig også at høre om det nye Bestseller-tiltag, fordi det endnu engang viser værdien af tæt samarbejde mellem uddannelse og praksis. Det gør mig stolt, når virksomheder i branchen udviser så stort uddannelsesansvar.”

Uddannelse skal søges direkte gennem Bestseller, der forventer at lægge stillingsopslaget op i løbet af denne uge (uge 10).