Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

En nærmest renvisket tavle

Første hovedkollektion fra By Malene Birgers nye hold var enkel i sin reneste form, hvor elegance og luksus var hentet i metervis af materialer og forstørrede detaljer.
Første hovedkollektion fra By Malene Birgers nye hold var enkel i sin reneste form, hvor elegance og luksus var hentet i metervis af materialer og forstørrede detaljer.

By Malene Birger, onsdag den 3. februar 2021, klokken 13.00.

På mange måder er By Malene Birgers AW21-kollektion en art tabula rasa – en blank tavle: både for huset By Malene Birger, der i det seneste år har fået ny direktør og ny kreativ direktør, men også for alle os, der det seneste år har stået foran skabets dybde og tænkt: “Hvorfor har jeg det stykke tøj?” Og søgt ind mod kernen af dets funktionalitet og udtryk og spurgt: “Føler jeg mig veltilpas i tøjet, gør det mig påklædt til den givne situation, stimulerer det mig i sine materialer?”

For By Malene Birgers efterårskollektion virker til at ville besvare netop disse spørgsmål. Alle styles er skåret ind til benet til sin reneste form, og fokusset, blikfanget, ligger i detaljernes overdrevenhed: Den voluminøse krave både i uld og pels, de mange frynser, de forstørrede sømme, de metervis af sjaler nonchalant svunget om kroppen, bløde slå-om-frakker, lange strik- og busseronnekjoler i lag over bukser. Lange, lige silhuetter står rene i deres fulde længde eller er brudt af smalle bælter, opdaterede power suits med brede skuldre og dobbeltradede jakker, det ene i en småternet uldkvalitet, der er unægtelig tilbagelænet elegant. Også i materialerne finder man den generøsitet, der, trods fokus på at skære ind til benet, findes i kollektionens sammensætning af materialer. Og man forstår chefdesigner Maja Dixdotters ønske om, at man netop ser kollektionen som et hele – ser den enkelte del netop i sin sammenhæng med de andre. Dette understreges også i farvepaletten i hvid, creme, rustorange, brun og sort toppet af en enkelt kjole. En kjole, der i en smuk dyb postkasserød og en flatterende kropsnær silhuet formår at lave ’den røde kjole’, uden den på nogen måde skiller sig underligt ud fra sammenhængen, men nærmere fungerer som den røde farve, man putter på neglene som en accent i et nedtonet sæt tøj.

Men selvfølgelig er tavlen ikke blevet visket helt ren. For godt nok er kollektionen renset for print, men den fornægter ikke sin arv fra Malene Birger selv eller for den sags skyld fra hendes seneste efterfølger, Mathilde Torp Mader. Alene i den måde modellerne i den virkeligt velproducerede showvideo bærer sig selv, er man ikke i tvivl om, at det er en By Malene Birger-kollektion, vi ser.

Se hele kollektionen her.