Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

All in på den kunstneriske vision – og hvilken en!

Soeren le Schmidt stod for dagens mest kunstneriske fortolkning af, hvad en modeugepræsentation kan være med underfundig deltagelse fra danske modepersonligheder.
Soeren le Schmidt stod for dagens mest kunstneriske fortolkning af, hvad en modeugepræsentation kan være med underfundig deltagelse fra danske modepersonligheder.

Soeren Le Schmidt, Boiling Frog, tirsdag den 2. februar, klokken 20.00.

Et show er mere end tøj. Det er en masse sanseindtryk. Hvor stemning, lyde, modeller, hår og makeup – ja, selv de andre mennesker, som er der, er med til at skabe en oplevelse. Så hvad gør man, når det ikke er muligt at afholde et klassisk modeshow? Designer Soeren Le Schmidt valgte at gå i en helt anden retning. Resultatet blev en kunstfilm med titlen ’Boiling Frog’ med referencer til fortællingen om, at sætter man en frø ned i en gryde med kogende vand, vil den straks springe op, men sætter man den derimod ned i koldt vand og langsomt varmer det op, vil den stille blive kogt ihjel. En makaber reference? Måske. Men på en måde prikker den fint til, hvordan vores verden har været markant anderledes det sidste år, og hvordan vi langsomt har affundet os med, at flere og flere ting ikke er, som de plejede at være for mange med ensomhed og isolation til følge.

Fotograf: Elisabeth Eibye.

Filmen er en både smuk og velproduceret kortfilm, hvor der ingen steder er gået på kompromis med det æstetiske udtryk. Modeller, personligheder og kendte skuespillere er alle klædt i tøj fra Soeren Le Schmidts AW21-kollektion og viser på den måde den nye kollektion, uden at den på noget tidspunkt kommer i fokus, og det er altid det, som er afvejningen, når man laver den type af film.

Kunstfilmen pirrer vores sanser, men er et modigt valg, for som salgsredskab kan den ikke stå alene. Det kræver en lookbook eller andet visuelt materiale.

Fotograf: Elisabeth Eibye.

For selve kollektionen er faktisk rigtig fin. Den er mindre end den plejer at være. Der er skåret ind til benet med fokus på traditionel skrædderkunst, hvad også er det, der i højgrad kendetegner designeren, når vi ser bort fra kjoler på den røde løber. Der var klassiske elementer som velsiddende jakkesæt til både mænd og kvinder, alle med fine detaljer, som i det klassiske jakkesæt med dobbeltradet blazer, betrukne knapper og bredt revers og uldfrakken med revers i det nye LE-monogramprint og klassiske smokingbukser med elastikdetalje. Der var også nytænkte styles som en blazer-anorak-hybrid og en asymmetrisk kjole med kappedetalje.

Soeren Le Schmidts farvepalet er kendetegnet ved at været primært sort og hvid med et par enkelte farver, der popper ud, hvilket også gør sig gældende for den nye kollektion. Her får de monokrome nuancer følgeskab af varm orange og Yves Klein-blå.  Hvilket samlet set fungerer godt, fordi man i højere grad bliver opmærksom på designets snit og detaljer frem for dets farver og print.

Fotograf: Elisabeth Eibye.

Jeg synes, at det er spændende at se hvilken vej, de forskellige designere vælger at gå med deres digitale præsentationer denne modeuge, og filmen her var bestemt en inspirerende og gennemarbejdet oplevelse. Med fagbrillerne på, ville jeg dog ønske at tøjet ikke kun spillede en sekundær rolle.

Se hele kollektionen her.