Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Digital modeuge, på med praktik og (mere) blødt tøj og Day Et til de helt små

Modeugen står for døren. Det samme gør nye kollektioner, der omfavner både babyer og deres mødre og vores stigende lyst til at være i naturen – og nødvendigheden af at være derhjemme.
Modeugen står for døren. Det samme gør nye kollektioner, der omfavner både babyer og deres mødre og vores stigende lyst til at være i naturen – og nødvendigheden af at være derhjemme.

Med kun få dage til Copenhagen Fashion Week kan vi godt mærke, at aktivitetsniveauet har fået et nøk op. På godt og ondt – for jo, vi glæder os helt vildt til at se alle bidrag til modeugen, men vi ved også, at der lige nu er både brands og indkøbere, der står i en vanskelig situation i forhold til indkøb af AW21. En situation, der kun er blevet forværret af de forlængede restriktioner, der blev meldt ud i går aftes. Ligesom dem, savner også vi at have tøj i hænderne. For selvom vi nok efterhånden er blevet trænet i at opleve alt digitalt, så er en modeoplevelse nu engang mest fuldkommen i flere dimensioner. En ekstra dimension har modeugen dog fået med sit omfattende talkprogram, der både byder på debatter og interviews med en lang række internationale brancheaktører på programmet. Følg også med her på Fashion Forum, hvor vi anmelder de mange film og visninger og taler med designere og brancheledere – og følg os også på vores Instagram.

Vi ønsker jer en dejlig modeuger, men vi savner sgu at mødes. Til helvede med champagnen, vi vil ses. (CC)

Vanessa Hong X Birgitte Herskind

Der er et nyt samarbejde i byen; Dansk designer Birgitte Herskind har sammen med den canadiske blogger, model og designer Vanessa Hong og skabt et nyt brand, der ganske enkelt hedder Vanessa Hong X Birgitte Herskind. Brandet er skabt med fokus på ansvarlige produkter produceret i det nordlige Portugal, hvilket til den første kollektion, ‘The Value Collection’, blandt andet har medført eksperimenter indenfor naturlige farvestoffer fra affaldsprodukter. Herunder er der for eksempel benyttet kaffegrums, hvilket betyder, at vandet er fri for kemikalier, så det efterfølgende kan bruges som gødning af lokale landmænd. Selve kollektionen består af blandt andet denim-styles, track suits og en oversize anorak og bygger på minimalisme, skræddersyede silhuetter og naturfarver. Alt sammen med et tydeligt fokus på komfort i en tid med ekstra efterspørgsel på netop dette.

Den første kollektionen under brandet Vanessa Hong X Birgitte Herskind lanceres til maj 2021.

Vanessa Hong selv iført ‘The Value Collection’.

Naturtro

I takt med omfanget af vores isolerede tilværelse er vores kollektive higen efter naturen unægteligt steget. Havdyp og vandreture er blevet hverdag, og i velkommen forlængelse heraf lancerer Samsøe Samsøe nu deres andet samarbejde med Gore-tex: En serie af jakker og frakker til herre og damer særligt egnet til udeliv – uanset om man bliver i byen eller søger ud på landet. Kollektionen, der lander slut februar, rangerer over en vest og jakke, der kan bruges både alene eller som et ekstra varmt lag, til en frakke i ren silhuet med bløde skuldre og store lommer og endelig en jagtinspireret kort jakke med store, praktiske lommer. (CC)

Samsøe Samsøe x Gore-Tex SS21 fås fra den 22. februar 2021.    

Godt klædt på med Samsøe Samsøe x Gore-Tex.

Til store og små

Taske- og accessoriesmærket Day Et har netop lanceret en ny produktrække, der med navnet ‘Day Et MINI’ henvender sig forældre og babyer. Linjen, der består af otte forskellige produkter indenfor kategorien tasker og accessories, skal med materialer som certificeret recycled polyester lavet af pre- and post-consumer plastikaffald og Oekotex Standard 100-certificeret økologisk bomuld være med til at understrege den bæredygtige rejse, som brandet er på.

“Vi vil gerne være det foretrukne go-to brand, når det kommer til pusle- og babytasker og accessories, som bruges af mødre, der prioriterer bæredygtige materialer såvel som moderne funktionalitet,” siger Co-CEO Therese Niko Busch i en pressemeddelelse.

Day Et MINI-kollektionen lanceres fremover to gange årligt, og den første kommer i butikkerne til august 2021. 

Day Et MINI.