Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, SPONSORERET

NÜ løftede onlinesalg med 259 procent med social commerce

I tæt samarbejde med social commerce-bureauet bSocial har NÜ lagt en markedsføringsstrategi, der har skabt vækst og nye markeder for brandet.
I tæt samarbejde med social commerce-bureauet bSocial har NÜ lagt en markedsføringsstrategi, der har skabt vækst og nye markeder for brandet.

“Det kan godt være, at dynamisk remarketing på papiret giver det højeste annonceafkast. Men det er ikke en form for annoncering, der trækker nye kunder til butikken.”

Sådan lyder det fra Kasper Bengtson, CEO og partner i social commerce-bureauet bSocial. Her har de specialiseret sig i at hjælpe brands med at bruge sociale medier til at tiltrække og fastholde relationer til potentielle kunder og skabe vækst på nye markeder. Et af de brands, de har samarbejdet med, er modebrandet NÜ, der fra hovedsædet i Randers har eksisteret siden 1997 og sælges i Skandinavien, Europa, Canada, USA og Australien.

“Da vi fik NÜ som kunde, var deres eksisterende markedsføring noget af det første, vi udfordrede dem på. Deres daværende kampagner kørte på meget lavt blus og var udelukkende målrettet mod personer, som allerede havde besøgt webshoppen. Dermed understøttede de kun bunden af salgstragten, hvilket betød, at der var et kæmpe uudnyttet potentiale i toppen og midten af salgstragten, som vi tog til opgave at indfri. Samtidig blev virksomhedens stærke kernehistorie og DNA ikke kommunikeret tydeligt nok på deres sociale medier, og det ville vi lave om på. Ud fra de problemstillinger skabte vi derfor en målrettet annoncestrategi, der på to år har løftet NÜs onlinesalg med 259 procent.”

Den nye strategi med en levende palette af SoMe-kampagner, der understøtter alle dele af kunderejsen – fra inspiration til køb – virkede altså til at sikre yderligere vækst for NÜ. For nok havde brandet allerede fat i sine kernekunder, da de tog fat i Kasper Bengtson og bSocial, men de fik ikke deres kollektioner og brand præsenteret for nye kundegrupper. Men det har bSocial værktøjerne til at ændre.

“Når vi først har fat i dem, der har vist interesse for brandet, så kan vi række ud til dem, når der eksempelvis er udsalg eller en ny kollektion i shoppen. Hos bSocial bruger vi de intelligente systemer, der findes i Facebooks eget økosystem, der også tæller Instagram og WhatsApp. I opgaven med NÜ brugte vi blandt andet funktionen ’lynoplevelse’, der på kort tid kan give folk en fuldskærmsoplevelse af et kollektion eller et brandunivers direkte i deres nyhedsstrøm,” fortæller Kasper Bengtson og forklarer videre:

“Vores strategi er people based. Det betyder, at vi køber visninger hos de folk, der er mest tilbøjelige til at købe vores kunders produkter. Hos Facebook er der intelligente systemer, der kan analysere sig frem til personer, der ligner eksempelvis NÜs eksisterende kunder. Eller, hvis der er tale om et nystartet firma, en kundegruppe, der er i markedet for den type produkter, som webshoppen sælger.”

bSocial arbejder primært med etablerede brands, hvor værdikæden er på plads internt. Men de har også mindre brands i deres portfolio, da strategien også kan bruges til at skabe opmærksomhed omkring at nystartet brand. På samme måde er der ingen faste budgetter for, hvor meget man skal investere i den nye annonceringsform, men det er, ifølge Kasper Bengtson, et format, der egner sig godt til et længere, strategisk arbejde, for at udbyttet bliver størst, og man kan opleve, at ens markedsføring bliver selvfinansierende.

Overvægt af nye kunder i webshoppen

Udover at få fat i nye kunder blev en af de opgaver, som bSocial satte sig for at løse for NÜ, at få brandets DNA tydeligt kommunikeret på sociale medier. For selvom fortællingen om brandet, der med egne ord vil inspirere kvinder til at “kombinere sensuel kvindelighed med rå maskulinitet og rock’n’roll vibes,” var tydeligt defineret for virksomheden selv, kom den ikke ordentligt ud over rampen i den daværende markedsføringsmodel på de sociale medier. Her viste lynoplevelserne sig også effektive.

Efter blot at have været i gang i 45 dage var NÜs lookbooks nået ud til 65.000 nye personer. Heraf havde 10.000 potentielle kunder brugt gennemsnitligt hver 42 sekunder på at udforske kollektionen og stifte bekendtskab med brandet. For første gang i brandets historie var der en overvægt af nye kunder, der havde handlet på webshoppen, og den samlede omsætning var steget med 87 procent i forhold til samme periode året forinden.

Og siden er væksten kun fortsat op. Hvor NÜ i 2018 havde et Q3-index på 100 for markederne Danmark, Norge, Tyskland og Holland, så ligger de i Q3 i 2020 samlet set på index 359.

“Vi havde aldrig i vores vildeste fantasi forestillet os, at sociale medier kunne have så enormt stor indflydelse på vores webshops omsætning,” lyder det fra Henriette R. Dahl, E-commerce Manager i NÜ, og også hos bSocial er Kasper Bengtson mere end tilfreds med brandets vækst under deres samarbejde. 

“Vi er enormt stolte af den rejse, vi sammen med NÜ er på,” fortæller Kasper Bengtson.

“Hvis de lukkede for markedsføringskassen i dag, så ville de stadig få et afkast af deres investering. Men ved, at de hele tiden dedikerer en del af deres markedsføringskroner til at tiltrække nye besøgende, kunder og nyhedsbrevsmodtagere via de sociale medier, så bliver de hele tiden også ved med at opbygge større kundegrupper og en stærkere position i markedet.”

Forretningsresultater, ikke likes

bSocial definerer sig som et Social Commerce-bureau – en term, der endnu ikke er så udbredt herhjemme, men som vi helt sikkert kommer til at høre meget mere til i den nærmeste fremtid.

I korte træk betyder det, at man bruger sociale medier som digitale handelsplatforme. Og det er
netop de sociale medier, der tages i brug, når bSocial arbejder for at skabe vækst og mersalg for deres kunder i mode- og livsstilsbranchen, der udover NÜ også tæller blandt andre Sand Copenhagen, Wheat og Noisy May.

bSocial bruger som udgangspunkt kundernes eget kampagnemateriale og packshots, som de levendegør til videografikker. Derfor er de for mange kunder også det supplement til content creators og visuelle bureauer, der for alvor kan få deres kreative annoncemateriale afsted til nye kundegrupper. For en vigtig pointe hos bSocial er netop den strategiske brug af SoMe med en direkte forbindelse til virksomhedens salg.

“For et par år siden handlede Facebook og Instagram om at få folk til at like sine posts. I dag bruger folk sociale medier til inspiration, men også direkte som handelsplatforme. Allerede fra 2021 vil man som bruger kunne foretage køb direkte fra et brands Instagram-konto, og influencers vil kunne tagge produkter fra brands i deres opslag, så følgerne kan shoppe dem med få cliks.. Som brand handler det om at være der, hvor kunderne er. Som bureau kan vi hjælpe dem derhen, så de udnytter deres data, sociale medier, influencere og webshop allermest optimalt,” slutter Kasper Bengtson og konstaterer:

“Vi skal tale forretningsresultater – ikke likes. Sociale medier er i dag datadrevne markedspladser
og ikke bare et sted, man hygger med kunderne.”

Artiklen er skrevet af Fashion Forum og sponsoreret af bSocial