Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

5 talks, vi ser frem til på CFS+

Copenhagen Fashion Summit sætter med sin digitale udgave, CFS+, der er åben for alle, fokus på skabelsen af et nyt værdisæt for modebranchen.
Copenhagen Fashion Summit sætter med sin digitale udgave, CFS+, der er åben for alle, fokus på skabelsen af et nyt værdisæt for modebranchen.

På mandag går Global Fashion Agenda i luften med CFS+, deres første digitale udgave af Copenhagen Fashion Summit, som nok er et corona-nødvendigt tiltag, men som måske vil vise sig at give så god mening, at det bliver permanent.

For selvom vi kommer til at mangle den meget vigtige netværksdel, der forbinder CEOs, medier og ledere indenfor den bæredygtige udvikling af modebranchen, så ligger der i det digitale format en demokratisering af det vidensmæssige resultat af det ellers ret eksklusive event. Det er nemlig i år gratis at deltage, ligesom det ikke kræver hverken flybilletter eller hotelophold, mens det finder sted.

Overskriften på årets topmøde er ‘Redesigning Value’. Et tema, som Global Fashion Agenda satte fokus på allerede tidligere på året med deres CEO Agenda, og som kun må siges at være endnu blevet mere relevant med Covid-19. For behovet for værdi-ændring i branchen er fortsat påkrævet og mangler stadig at blive implementeret så mange steder, at det siver igennem og ud i alle værdikædens led.

“Vi lever i en tid med hidtil uset overproduktion og overforbrug, og vi skubber simpelthen vores planet ud over dens grænser. Jeg opfordrer alle ledere i modebranchen til at revurdere den nuværende vækstlogik,” sagde Eva Kruse i forbindelse med lanceringen af agendaen, der er ment som et værktøj for topledere i branchen.

CFS+ vil på mange måder fungere som det fysiske topmøde, der udfra en digital platform favner temaet med både forudproducerede samtaler og interviews, livedebatter, rundbordssamtaler samt de mindre såkaldte ‘breakout-sessions’, der finder sted undervejs. Der er sågar mulighed for lidt hjemmetræning af fysikken undervejs med de indlagte træningssessions i samarbejde med Nike. Og selvom programmet kræver en del tid at navigere i, så er det bestemt værd at investere tiden i at finde frem til de programpunkter, der kan være med til at sparke til din viden og horisont inden for bæredygtig udvikling af branchen videre. For om man er til de teoretiske eller de mere hands-on-sessions, så er det igen en imponerende samling af branchens game changere, man kan suge viden fra i næste uge, den 12. og 13. oktober.

Vi har på redaktionen samlet fem punkter, vi glæder os til at se:

Mandag den 12. oktober 2020

Klokken 15.00-16.15
Pioneren for slow fashion-bevægelsen Kate Fletcher taler med CEO i Global Fashion Agenda Eva Kruse om Fletchers tilgang til mode og bæredygtighed – og om hvorfor mode ikke kan acceptere planetens indiskutable grænser.

Klokken 18.30-19.00
Grundlægger af Ganni Nicolaj Reffstrup taler med Stine Kirstein Junge om vejen til en 100 procent “impact free” kollektion, og hvordan de fra juli 2019 til august 2020 gik fra at bruge fire procent til 52,5 procent bæredygtige materialer.

Tirsdag den 13. oktober 2020

Klokken 15.00-16.15
I sit sommerhus på en ø lidt uden for Stockholm taler CEO i H&M Helena Helmersson om at skabe ansvarlig mode i enorme volumener i en dybdegående samtale med Johan Rockström, leder af Potsdam Institute for Climate Impact Research.

Klokken 15.00-16.15
Tidligere Youth Fashion Summit-deltagere giver i dette Next Gen Voices-programpunkt deres inputs til en bæredygtig fremtid for modebranchen.

Klokken 17.05
Imran Amed, CEO og grundlægger af Business of Fashion, er med i denne #reweringfashion-paneldiskussion omkring, hvordan branchens nøgleaktører kan gentænke hele modens system og gøre op med blandt andet overproduktion og overdrevent udsalg.

Du kan registrere dig til CFS+ 2020 her