Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Økonomi

Saks Potts slog salgsrekord i 2019 – og forventer at gøre det samme i år

I 2019 oplevede Saks Potts-duoen Barbara Potts og Cathrine Saks en salgsvækst på 25 procent. Og selvom bundlinjen blev påvirket af nødvendige investeringer og corona har skabt nye udfordringer i 2020, er forventningerne til indeværende år fortsat ambitiøse.
I 2019 oplevede Saks Potts-duoen Barbara Potts og Cathrine Saks en salgsvækst på 25 procent. Og selvom bundlinjen blev påvirket af nødvendige investeringer og corona har skabt nye udfordringer i 2020, er forventningerne til indeværende år fortsat ambitiøse.

Sidste år kunne vi skrive, at Barbara Potts og Cathrine Saks ikke blot er dygtige til at finde vej til modeverdenens top med deres karakteristiske pels- og læderdesigns og altid innovative, legesyge kampagner. De er også skarpe forretningskvinder. Det viste brandets årsregnskab, hvor Saks Potts næsten fordoblede bruttofortjenesten i 2018 sammenlignet med 2017. Og nu, ét år senere, står det klart, at Saks Potts stadig er en voksende forretning rent økonomisk.

I brandets nye årsregnskab for perioden 1. januar til 31. december 2019  – hvor omsætningen dog ikke er offentliggjort – er bruttofortjenesten vokset til lige over tre millioner kroner mod 2,3 millioner i 2018.

Ifølge Barbara Potts og Cathrine Saks, var 2019 da også “endnu et rekordår for Saks Potts salgsmæssigt, hvor vi oplevede en vækst på 25 procent.”

“Strategisk besluttede vi i 2018 at styrke vores brand på en række internationale nøglemarkeder, og det oplever vi nu bærer frugt med den realiserede vækst – og som vi også vil se fortsætte i 2020,” skriver de i en mail til Fashion Forum om de nye resultater.

Store forventninger til 2020 trods alt

Men selvom toplinjen er i vækst, ser det dog lidt anderledes ud på bundlinjen. Denne er nemlig faldet til 150.081 kroner versus 582.789 kroner året før. Samme udvikling ses på egenkapitalen, der ender på 1,2 millioner kroner mod 2,2 millioner i 2018. Resultater, der dog hverken kommer bag på eller skræmmer Barbara Potts og Cathrine Saks. Ifølge de to stiftere, skyldes det investeringer – investeringer, der er nødvendige, hvis de vil nå deres mål på langt sigt.

“Al vækst koster, men vi tror, at det for os er rigtigt at tage de omkostninger, som kræves, hvis man vil gøre gennembrud internationalt,” skriver de videre.

Men én ting er, hvordan 2019 så ud. En ganske anden er 2020, der for de fleste har vist sig at blive meget anderledes end forventet. Det er da også tilfældet for Saks Potts-duoen, som det sidste halve år har “været nødt til at tænke ud af boksen.” Men:

“Til trods for et udfordrende Q2 med en del turbulens, så forventer vi, at Saks Potts samlet set kommer ud af 2020 med endnu et rekordår salgsmæssigt. Ifølge vores plan, så investerer vi fortsat i de nye markeder, og forventer et samlet positivt 2020 resultat,” lyder det afsluttende fra Barbara Potts og Cathrine Saks.