Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Aiayu understreger sit fokus med nyt butikskoncept

Ny butik i København skal danne ramme om blandt andet workshops og videndeling omkring bæredygtig livsstil.
Ny butik i København skal danne ramme om blandt andet workshops og videndeling omkring bæredygtig livsstil.

Alt imens vi går og bæver for de fysiske butikkers fremtid, der ikke bare er truet af corona, men i længere tid har været det af de dominerende webshops, lader en ny butikstendens til at blomstre: Butikker, der mere end en handelsstation er en platform og samlingspunkt for events, der afspejler hele brandets univers.

Dette gør sig også gældende for Aiayu, der til november åbner dørene for et nyt butikskoncept, ‘The Aiayu Market’. Her vil blive afholdt workshops og events med bæredygtighed som omdrejningspunkt, der vil være hjælp at hente hos Aiayus reparationsteam, og endeligt vil det være muligt at købe samples, tidligere produkter og secondhand. Det bliver altså et sted, der har til hensigt dels at få folk til at beholde deres Aiayu-produkter længere, men er også et sted, hvor brandet kan skabe værdi omkring deres ældre og endnu usolgte varer.

Om den 160-kvadratmeterstore butik i Århusgade i Nordhavn fortæller administrerende direktør og medejer i Aiayu Maria Glæsel i en pressemeddelelse:

“Vores vision bag lanceringen af det nye butikskoncept er at skabe nogle fysiske rammer, hvor alle kan være med – et community, hvor vi kan inspirere hinanden til en mere bæredygtig livsstil, komme tættere på produktet og Aiayu.”

En grøn platform, hvor alle kan være med

Den nye butik vil være anderledes end de eksisterende butikker i København, Aarhus og Oslo med en indretning, der er “strippet for unødvendigheder” for i stedet at have fokus på at skabe en god ramme om dialog og videndeling.

“Vi brænder for at skabe et tilgængeligt forum, som kan inspirere og bidrage til at gøre en bæredygtige levevis mere håndgribelig. Derfor vil vi invitere andre brands, kunstnere og interessante aktører til at give deres take på bæredygtighedens mangfoldighed. For der er mange måder, og vi trænger til en grøn platform, hvor alle kan være med,” slutter Maria Glæsel.

Aiayus nye butik åbner medio november i Århusgade 145, Nordhavn.

Wood Wood satser på butikskoncept med fokus på livsstilsobjekter