Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Kickstart din cirkulære omstilling med nyt gratis rådgivningsforløb

Dansk Design Center vil gennem det nye projekt ’Grøn Cirkulær Omstilling’ give virksomheder i tekstil- og modebranchen konkrete værktøjer til cirkulær omstilling.
Dansk Design Center vil gennem det nye projekt ’Grøn Cirkulær Omstilling’ give virksomheder i tekstil- og modebranchen konkrete værktøjer til cirkulær omstilling.

En af de helt store potentialer for modebranchen i overgangen til en mere bæredygtig forretningsmodel er at tænke mere cirkulært indenfor alt fra ressourcer og tekstiler til de færdige produkter. Men det kan være svært at identificere, hvor de cirkulære potentialer findes – og hvordan man kommer i gang med at implementere dem.

Derfor vil Dansk Design Center hjælpe små og mellemstore virksomheder i blandt andet tekstilbranchen med at få accelereret den bæredygtige omstilling gennem et nyt – og gratis – rådgivningsforløb. Et forløb, der er en del af det nationale projekt ’Grøn Cirkulær Omstilling’, som løber over de næste to år.

Her vil især tøjets efterliv med fokus på genbrug og genanvendelse agere omdrejningspunkt. Selve forløbet vil blive skræddersyet af professionelle designrådgivere til den enkelte virksomhed, som efter planen skal kunne gå derfra med konkrete og implementerbare værktøjer og dermed være ét skridt tættere på en cirkulær forretningsmodel.

Forløbet, der efter planen starter 1. november 2020 og varer 10-14 uger frem, er inddelt i flere forskellige faser. Her vil man blandt andet blive præsenteret for forskellige designmetoder og få opdateret tekstilviden, ligesom at der er indtænkt et såkaldt ’designsprint’– et komprimeret designforløb, hvor man som virksomhed på kort tid får mulighed for at udvikle og teste cirkulære forretningsmodeller baseret på konkrete behov og udfordringer. Samtidig er det målet, at deltagere i projektet skal have mulighed for at sparre og udveksle erfaringer med andre virksomheder i projektet. Som afslutning inviteres deltagere til et opfølgningsmøde hos erhvervshusene, hvor de enkelte virksomheder klædes på til at realisere de nye mål.

Alle små og mellemstore virksomheder kan deltage, men der er begrænset pladser, som fordeles efter først til mølle-princippet. Læs mere om forløbet her og send ansøgning senest 1. oktober 2020 her. Rådgivningsforløbet er gratis, og har en værdi på op mod 80.000 kroner.