Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Uddannelse

Digital afgangsudstilling giver konkrete bud på en mere bæredygtig fremtid

225 nyslåede kandidater fra KADK viser deres visioner for, hvordan arkitekter og designere kan være med til at skabe løsninger indenfor alt fra klima og bæredygtighed til sundhed og demokrati i en ny – og nu helt digital – afgangsudstilling.
225 nyslåede kandidater fra KADK viser deres visioner for, hvordan arkitekter og designere kan være med til at skabe løsninger indenfor alt fra klima og bæredygtighed til sundhed og demokrati i en ny – og nu helt digital – afgangsudstilling.

Under den passende titel ’SOLUTIONS’ har KADK åbnet dette års afgangsudstilling for 2020. En udstilling, hvor de i alt 225 design- og arkitektkandidater fra uddannelsen giver deres bud på hvordan, de kan være med til at skabe løsninger på nogle af de største udfordringer, verden lige nu og i fremtiden står overfor.

Men som noget nyt bliver dette års udstilling afviklet 100 procent digitalt. En udvikling, der ikke overraskende skyldes coronasituationen, der som et globalt benspænd også har fået KADK til at transformere den vanlige fysiske udstilling til et alternativt, onlineformat. Her har årets afgængere arbejdet med spørgsmål, som hvordan sikrer vi bæredygtig afkøling i vores byer? Hvordan kan vi bygge mere i CO2-neutrale materialer? Og hvordan kan designløsninger forbedre sundheden til gavn for den enkelte og samfundet generelt? Målet har været at skabe “nytænkende, konkrete bud på byggeri og design til en fremtid med knappe ressourcer,” som uddannelsen selv beskriver det i en pressemeddelelse.

“Projekterne viser, at vores studerende er dygtige formgivere og tænker radikalt, kreativt og konkret, når det gælder samfundets største udfordringer. Siden 2016 har KADK arbejdet indgående med, hvordan design og arkitektur kan bidrage til indfrielse af FNs verdensmål, og mens der stadig er store udfordringer på verdensplan, er vi pavestolte over den kreativitet og innovation, der udfoldes her på stedet. Udover at have højt kunstnerisk niveau er årets projekter fremsynede og ansvarlige,” siger rektor Lene Dammand Lund i pressemeddelelsen.

Her fremhæves blandt andre designer Monica Louise Hartvigsen. Hun står bag projektet ‘Bacterial Dye – the Pigment of the Future’, der viser, hvordan man i stedet for kemikalier kan anvende bakterier til indfarvning af tekstiler. En metode, der, ifølge designeren selv, er mindre forurenende, bruger mindre vand end traditionel indfarvning og kan skaleres op til hele tøjindustrien.

“Udstillingen viser, at de arkitekter og designere, vi uddanner på KADK, er i stand til at frigive et enormt potentiale,” afslutter rektor Lene Dammand Lund.

Med det nye digitale format opstår dog også nye muligheder, understreger KADK, der har forsøgt at udnytte det nye benspænd til at præsentere dette års afgængerne på en både unik og fleksibel måde. Noget, der blandt andet betyder, at man kan søge i de forskellige projekter ud fra hvert af FNs verdensmål.

’SOLUTIONS’ åbner i dag, torsdag den 3. september 2020, og kan opleves online her.