Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Stærke collabs og designersamarbejder hos Norse Projects, H&M og Mads Nørgaard

H&M i samarbejde med Sandra Mansour og Giuliva Heritage, Norse Projects teamer op med ikoniske Barbour, Nørgaard på Strøget og Icon Visions udgiver mindre kollektion, og endeligt vender Jil Sander tilbage til Uniqlo.
H&M i samarbejde med Sandra Mansour og Giuliva Heritage, Norse Projects teamer op med ikoniske Barbour, Nørgaard på Strøget og Icon Visions udgiver mindre kollektion, og endeligt vender Jil Sander tilbage til Uniqlo.

Efter at Copenhagen Fashion Week var den første post-pandemiske modeuge med fysiske shows og events på kalenderen, følger de internatonale modeuger nu trop, dog under endnu strengere restriktioner.

Fra den 13. til den 17. september går New York Fashion Week i luften, og delstatens guvernør Andrew Coumo har skitseret vilkårene: Ikke flere end 50 deltagere på noget tidspunkt, indendørs som udendørs, inklusiv designer, makeup-artister, modeller, stylister og produktionsfolk. Alle deltagere skal følge statens covid-19-sikkerhedsreglement, hvilket blandt andet indebærer masker, afstand, test og temperaturmåling inden hvert show. Alligevel tager NYFW udfordringen op og satser på at gennemføre med et miks af fysiske og virtuelle shows og præsentationer, digitale modefilm og andre kreative begivenheder – måske med et øje til den måde modeugen blev gennemført herhjemme.

Lige i hælene på New York kommer London Fashion Week fra den 17. til den 22. september, og derefter Paris fra den. 28 september til 6. oktober.

Herhjemme starter ottende udgave af kunstmessen Chart i et nyt og decentraliseret format med events i København, Helsinki, Oslo, Reykjavik og Stockholm, hvor man blandt andet kan melde sig til digitale studio visits, artist talks med videre på en lang række kunstnere og gallerier. Dertil har Chart udgivet en 200 siders publikation med kunst fra 76 forskellige kunstnere som præsenteres på årets messe samt interviews med kunstnere, samlere og museumsdirektører – til gratis download.

Denne uges øvrige korte nyheder byder på fem markante designsamarbejder, vi ser frem til dette efterår.

H&M i designersamarbejde med Sandra Mansour og Giuliva Heritage

Efteråret byder på to designersamarbejder fra H&Ms hånd, det ene med det libanesiske Beirut-baserede modehus Sandra Mansour og det andet med italienske Giuliva Heritage.

Lanceringen af samarbejdet med Sandra Mansour – en enkel og feminin kollektion af transparente kjoler og toppe med flæser og broderier – blev sat på pause af den tragiske eksplosion i Libanon, men er nu tilgængelig på H&M’s hjemmeside samt seks udvalgte butikker i Danmark.

Designersamarbejdet med det tre-år gamle brand Giuliva Heritage tager udgangspunkt i modehusets forkærlighed for skrædderarbejde og tilfører således klassiske herresilhuetter ind i kvindegarderoben med dobbeltradede blazere, brede bukser og traditionelle skjortekjoler. I en pressemeddelelse skriver H&M desuden, at hele kollektionen er lavet med bæredygtige- og genanvendte materialer i fokus.

Kollektionen lanceres den 3. september.

H&M x Sandra Mansour

Norse Projects X Barbour

Københavner-brandet Norse Projects er gået sammen med britiske Barbour, der har eksisteret siden 1894, og bedst kendes for deres klassiske slidstærke oilskinsjakker. Norse Projects har dykket ned i Barbours lange portefølje af styles og giver sit bud på blandt andet Ursula-jakken fra 1939 og 1960’ernes Game Fair-jakke. Kollektionenm der også inkluderer gummistøvler, striktøjer, T-shirts og tasker, er ude nu.

Norse Projects x Barbour

Nørgaard på Strøget X Icon Visions

Mads Nørgaard har efterhånden lanceret en del designsamarbejder omkring den ikoniske 101 T-shirt, som hans far, Jørgen Nørgaard, lancerede i 1967. Denne gang er det kvinden bag Icon Visions, Cecilie Jørgensen, der har sat sit præg på den ribstrikkede T-shirt, hvilket er blevet til en top, T-shirts, et sæt undertøj og en patchwork-kjole.

“101 T-shirten fra Nørgaard på Strøget har fulgt mig og været en del af min garderobe lige så længe, som jeg kan huske. Jeg har blandet æstetikken fra Icon Visons med den klassiske T-shirt, og jeg er meget glad for resultatet,” fortæller Cecilie Jørgensen.

Kollektionen er ude nu og er kun tilgængelig i Nørgaard på Strøget butikken i København.

Nørgaard på Strøget x Icon Visions

 Jil Sander er tilbage hos Uniqlo

Sidste kollektion fra Jil Sander og Uniqlo under titlen +J kom frem i 2011, hvorefter den tyske designer og det japanske high-street brand gik hver til sit efter tre års samarbejde. Nu genoptager de samarbejdet, og vil udgive en ny kollektion i løbet af efteråret. Hvornår, og hvad den præcist vil indeholde, er endnu uvist. Vi ved blot, at kollektionen kommer til at indeholde styles til både mænd og kvinder med afsæt i Jil Sanders minimalistiske stil og fokus på kvalitet og materialer.