Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder

Vogue kommer til Skandinavien

Verdens største og mest anerkendte modemagasin får nu en skandinavisk udgave med svenske Martina Bonnier som chefredaktør.
Verdens største og mest anerkendte modemagasin får nu en skandinavisk udgave med svenske Martina Bonnier som chefredaktør.

Nu kommer Vogue til Skandinavien. Det skriver flere medier i dag, heriblandt svenske DI.se, norske Melk & Honning og danske Børsen. Sidstnævnte har interviewet magasinets nye skandinaviske chefredaktør, Martina Bonnier. Hun er en del af familien bag det svenske forlag Bonnier og har tidligere ageret chefredaktør på deres magasin Damernas Värld.  Alligevel er det ikke Bonnier, der kommer til at stå bag Vogues skandinaviske titel.

Ifølge hende, er det det amerikanske forlag Condé Nast, som står bag Vogue-imperiet, der oprindeligt tog fat i hende for at initiere Vogue Scandinavia og siden har placeret hende ved roret. Vogue Scandinavia vil blive publiceret under licens af Four North Stockholm AB, hvis Vicedirektør er Martina Bonnier selv.

“Lige nu, hvor verden har været igennem en krise, er et godt tidspunkt, for folk har lyst til noget nyt. Det bliver en gentænkning af modemagasinet. Netop fordi vi ikke har et stort forlag bag os med faste måder at gøre tingene på, kan vi starte modemagasinet helt forfra. Hjertet i skandinavisk Vogue bliver det digitale. Vi er i gang med at opbygge en avanceret platform, hvor vi vil formidle mode på nye måder. I Skandinavien er vi frontløbere, der lynhurtigt tager ny digital udvikling til os, og derfor giver det mening at afprøve en masse ting her,” siger hun til Børsen.

Fokus på det, Skandinavien er bedst til

Vogue Scandinavia vil dække Danmark, Sverige, Norge, Island og Finland og udkomme seks gange om året på print – og derudover online. Her bliver det meste indhold dog udgivet bag betalingsmur i form af abonnement eller mikrobetaling.

Selvom 60 procent af magasinets stof vil handle om skandinavisk mode, kultur og skønhed, udgives det på engelsk for at tilgodese et internationalt publikum. Størstedelen af redaktionen vil have base i Stockholm, men der vil også være medarbejdere i de øvrige nordiske lande i København, Helsingfors og Oslo. Ifølge Martina Bonnier, vil Vogue Scandinavia sætte fokus på det, den skandinaviske modebranche er bedst til og kendt for: bæredygtighed, ligestilling og talenter indenfor mode og skønhed.

Vogue findes i dag – udover i sit oprindelig amerikanske format – i 27 forskellige lande. Den skandinaviske udgave står til at blive lanceret i foråret 2021.

Martina Bonnier
Martina Bonnier.