Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed

Nyt dansk taskebrand satser på skiftende designtalenter og genbrugsmaterialer

Kintobe er navnet på et nyt mærke af funktionelle unisex-tasker, der er skabt i 100 procent genanvendt polyester og af skiftende designere.
Kintobe er navnet på et nyt mærke af funktionelle unisex-tasker, der er skabt i 100 procent genanvendt polyester og af skiftende designere.

I 2019 valgte de to partnere Michael Bisgaard og Anne Thorsø Sørensen at stifte et taskemærke ved navn Kintobe. I dag driver de deres virksomhed fra kontoret på Nørrebro i København, hvorfra de har udsendt deres første kollektion ’Kin Collection’. En minimalistisk og funktionel kollektion, der består af både rygsække, messenger- og bæltetasker.

Men modsat mange andre nystiftede mærker, er Michael Bisgaard og Anne Thorsø Sørensen hovedsagligt drevet af ønsket om at udvide forbrugernes horisont – og derfor er det også en fast del af Kintobes designproces at invitere ekstern talent ind i virksomheden, så hver eneste kollektion fortolkes af nye øjne:

“Vi vil gerne høre andres meninger og se forskellige fortolkninger af Kintobe, så derfor har vi skiftende designere. Det betyder også, at vores kollektioner kan komme til at se meget forskellige ud. Vi tror på, at de bedste designs skabes, hvor forskellige ekspertiser mødes,” siger de to stiftere i en pressemeddelelse. 

Fokus på genbrug

Kintobe er – foruden en alternativ tilgang til designprocessen – også stiftet med et ønske om at gøre en forskel for miljøet. Det afspejler sig ikke blot i det funktionelle og stilrene design, der skal udfordre køb og smid væk-kulturen med holdbare og slidstærke tasker, som man kan have i mange år. Ambitionen understøttes også i deres valg af materialer:

“Det er afgørende for os at designe tasker, hvor der tænkt over detaljerne, og hvor der er taget særligt hensyn til valg af materialer. Uanset hvilken designer vi arbejder med, så er vores søgen efter den ultimative kvalitet den samme.”

Derfor arbejder brandet blandt andet med vandtæt, kraftig 600D polyester, vandtætte lynlåse og spænder i sort-matteret metal, som sikrer at taskerne kan holde. Men fælles for alle tasker – nu og i fremtiden – er, at de laves af genbrugsmaterialer. Her er Kin Collection for eksempel syet i genanvendt polyester, som er spundet af plastikflasker indsamlet fra lossepladser og havet. Nærmere bestemt er brandets bæltetasker produceret af fem plastflasker.

“Vi ønsker naturligvis at gøre vores for at beskytte naturen og har derfor valgt at producere alle vores tasker i 100 procent genanvendt polyester,” afslutter de.