Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, CORONA, Corona, Økonomi

Bank øger virksomhedspant i PWT Group med tocifret millionbeløb

Spar Nord stiller sig foran andre kreditorer hos konkurstruede PWT Group.
Spar Nord stiller sig foran andre kreditorer hos konkurstruede PWT Group.

I mandags kunne vi skrive, at PWT Group, som blandt andet står bag kæderne Wagner og Tøjeksperten og brandsene Lindbergh, Junk de Luxe og Bison, på grund af coronakrisen er gået i betalingsstandsning – altså har indgivet begæring om rekonstruktion. Målet var at få nedsættelse af gæld eller en betalingsudsættelse og på den måde undgå en reel konkurs, da virksomheden ikke havde “andre muligheder end at gå i formel rekonstruktion og så få rebet sejlene og kigge fremad igen,” som CEO Ole Koch Hansen sagde om beslutningen til Finans.

Men nu er der en ny udvikling i sagen. PWT Groups bank, Spar Nord, der i forvejen havde pant i virksomheden for 130 millioner kroner, har nu sikret sig for yderligere 45 millioner kroner pant i firmaets goodwill og varelager. Det betyder, at banken nu har pant for i alt 175 millioner kroner. Det skriver Børsen og henviser til Tinglysning.dk.

Det betyder, at Spar Nord førsteret foran andre kreditorer, hvis PWT Group alligevel må begære sig konkurs. En af disse kreditorer er JBS, der er en af Tøjekspertens største leverandører, og som nu ikke kan være sikre på, hvorvidt de får deres penge, hvis det sker. Ifølge CEO Ole Koch Hansen til Børsen, er der dog stadig ingen konkursforventninger. Hverken Spar Nord eller PWT Group har dog ønsket at stille op til interview.

PWT Group havde ved udgangen af sidste år aktiver for 1,2 milliarder kroner, hvoraf omkring halvdelen var goodwill, mens varelagret tegnede sig for 198 millioner kroner.