Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
CORONA

PWT Group i betalingsstandsning

Den danske modekoncern, som blandt andet står bag kæderne Wagner og Tøjeksperten, har indgivet begæring om rekonstruktion.
Den danske modekoncern, som blandt andet står bag kæderne Wagner og Tøjeksperten, har indgivet begæring om rekonstruktion.

At coronakrisen har store konsekvenser for modebranchen, mærker det danske selskab PWT Group A/S nu på egen krop. Virksomheden, der har eksisteret siden 2007 og som i dag driver herretøjskæderne Wagner, Tøjeksperten og Brandstad og brands som Lindbergh, Junk de Luxe og Bison, har valgt at indgive en formel begæring om en rekonstruktion af virksomheden – eller betalingsstandsning, som det førhen blev kaldt. Det skriver virksomheden i en selskabsmeddelelse på deres hjemmeside.

Målet med en rekonstruktion er blandt andet at give virksomheden mulighed for at få en procentvis nedsættelse af deres gæld eller en betalingsudsættelse. For PWT skyldes beslutningen, at virksomheden grundet krisen er meget hårdt ramt på likviditeten – og, ligesom flere har forudset, er regeringens ellers massive hjælpepakker ikke tiltrækkelige.

“Det gik rigtig godt sidste år og de første måneder af året. Men så får vi lukket alle vores butikker ned midt i marts, og selvom hjælpepakkerne kommer på banen, så er det ikke nok, når vi ikke får nogen penge i kassen og har sendt 86 procent af vores medarbejdere hjem. Vi har ikke andre muligheder end at gå i formel rekonstruktion og så få rebet sejlene og kigge fremad igen,” siger CEO Ole Koch Hansen til Finans.

Koncernen driver i dag 197 butikker i Danmark, Norge, Sverige og Kina. Tøjeksperten alene består af 115 butikker, hvilket gør kæden til Danmarks største indenfor herretøj. Derudover beskæftigede PWT Group A/S, ifølge CVR-registret per februar 2020, 595 medarbejdere og er ejet af Polaris Private Equity. I virksomhedens årsrapport for 2018, som blev fremlagt den 6. juni 2019, fremgår det, at de omsatte for 828 millioner kroner i 2018, hvortil resultatet før skat endte på 138 millioner kroner. Regnskabet for 2019 er endnu ikke officielt fremlagt, men viser, ifølge en udmelding fra virksomheden selv, vækst på 5 procent i omsætningen, som endte på 873 millioner kroner, samt 15 procent fremgang i driftsresultatet, der nåede 159 millioner kroner.

“Efter en målrettet og succesfuld indsats for at omstille vores virksomhed sidste år og en stærk start på 2020 har Covid-19 med ét slag fjernet enhver sigtbarhed og skabt hidtil usete udfordringer for PWT Group og hele branchen. Vi arbejder i øjeblikket på højtryk for at navigere i krisen og har været nødt til at lukke forretninger, sende vores dygtige medarbejdere hjem indtil videre og indlede nødvendige dialoger med udlejere, leverandører og finansieringskilder for at sikre grundlaget for at fortsætte den positive udvikling på den anden side af denne historiske krise,” udtalte Ole Koch Hansen i en pressemeddelse den 6. april 2020 om daværende situation.