Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, CORONA, Corona, Indland

Kompensationsordninger til selvstændige og særligt udsatte virksomheder på vej

Regeringen har netop fremsat forslag om to hjælpepakker særligt rettet mod selvstændige og mindre erhvervsdrivende samt de særligt trængte erhverv.
Regeringen har netop fremsat forslag om to hjælpepakker særligt rettet mod selvstændige og mindre erhvervsdrivende samt de særligt trængte erhverv.

“Ingen kan længere være i tvivl om alvoren i den situation, som alle står i både sundhedsmæssigt og økonomisk.” Sådan sagde finansminister Nicolai Wammen til dagens pressemøde klokken 12.00.

Fra i dag klokken 10.00 har en stor del af landets forretninger været lukket efter statsminister Mette Frederiksens påbud, der blev fremlagt til pressemødet i går aftes. Herudover blev det påbudt en lang række serviceforretninger at holde lukket frem til den 30. marts 2020.

I dag har erhvervsminister Nicolai Wammen og finansminister Simon Kollerup fremlagt to forslag til hjælpepakker til selvstændigt erhvervsdrivende, virksomheder med under 10 ansatte og særligt hårdt ramte virksomheder. Foreslag, der sammen med den trepartsaftale, der blev fremsat forleden, af Nicolai Wammen kaldes “de mest vidtrækkende konsekvenser, der er taget i fredstid.”

Tiltaget, der stadig skal forhandles på plads af partierne, er taget for at holde hånden under to dele af erhvervslivet, der er yderst pressede af Coronavirussen, herunder servicefag, hvor frisører og massører er nævnt, men som også må gælde makeupartister, skønhedssaloner og lignende.

Der er tale om to kompensationsordninger.

Med kompensationsordningen til virksomheder med under 10 ansatte, iværksættere og enkeltmandsvirksomheder, lyder det, at alle der er CVR-registrerede kan modtage op til 23.000 kroner om måneden i en afgrænset periode på tre måneder.

Herudover kan de særligt pressede erhverv få kompensation for op til 80 procent af deres faste udgifter, altså udgifter til blandt andet husleje og el, noget som allerede truer flere modebutikker alvorligt.

Regeringen har foreløbig afsat 40 milliarder til disse to hjælpepakker, men den endelige aftale står til at blive forhandlet på plads i en forhandling, der starter på Christiansborg i dag klokken 14.00.

Et kontant tilskud, ikke et lån

Ordningen er i første omgang foreslået til at gælde i tre måneder, men til spørgsmålet om, hvorvidt der er et øvre loft på regeringens kompensationskasse, lød det fra Nicolai Wammen: “Vi vil gøre, hvad end, der skal til. Vi er med på, at I er hårdt pressede og mange har en familie, der skal forsørges.”

Der er tale om et kontant tilskud, ikke et lån, og er fra regeringens side ment som et sikkerhedsnet, der skal gøre det nemmere for virksomhederne at komme på benene igen, når Coronavirussen forhåbentlig har lagt sig om et par måneder. Tiltaget bliver af Dansk Industri budt varmt velkommen.

“Danske virksomheder og arbejdspladser står i en historisk svær situation, så det er fantastisk vigtigt, at Regeringen og Folketinget nu kommer med en så massiv hjælpepakke, for at komme dem til undsætning. Som situationen udvikler sig, bliver der uden tvivl også behov for flere store beslutninger,” skriver DI’s adm. direktør Lars Sandahl Sørensen i en pressemeddelelse.

Men hvornår skal vi regne med at der er en aftale på plads?

“Tid er ikke en luksus, vi kan tillade os lige nu. Der er brug for, at vi på tværs af partierne laver en aftale, der kan hjælpe nu. Vi har i denne tid lavet omfattende aftaler på et døgn, og der er ingen tvivl, at dette skal på plads så hurtigt som muligt,” lød i dag fra erhvervsminister Simon Kollerup.

Til dette tilføjede finansminister Nicolai Wammen:

“Ingen går fri for tab. Det vil være folk, der mister deres arbejde og folk, der skal lukke deres butikker. Men vi vil hjælpe flest muligt, og vi har de økonomiske muskler, der skal til,” siger han.

Vi følger de endelige forhandlinger og vil meget gerne høre fra jer om disse hjælpepakker er det, der skal til for at hjælpe jeres virksomhed igennem denne dobbeltkrise.

Få mere information på www.virksomhedsguiden.dk og Erhvervsstyrelsens Corona Hotline på 72200034 og her