Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Corona, CORONA, Indland

Flere modevirksomheder lukker butikker – men ikke alle har råd

Lige nu lukker flere butikker midlertidigt dørene, mens andre tager sundhedsmæssige foranstaltninger eller reducerer deres åbningstider i forsøget på at balancere omsætning og sikkerhed midt i den danske lockdown.
Lige nu lukker flere butikker midlertidigt dørene, mens andre tager sundhedsmæssige foranstaltninger eller reducerer deres åbningstider i forsøget på at balancere omsætning og sikkerhed midt i den danske lockdown.

I fredags kunne vi berette om flere butikker, der mærkede den danske lockdown i form af tomme gader, færre kunder og lavere omsætning. Men meget er sket henover weekenden. Det betyder, at et stigende antal virksomheder nu vælger at lukke deres butikker midlertidigt på baggrund af indsatsen mod Corona.

Myndighedernes anvisninger indebærer på nuværende tidspunkt ikke tvangslukning, ligesom man ellers ser i andre europæiske lande som Frankrig og Italien, hvor butikker, udover dagligvareforretninger og apoteker, ikke må tage imod kunder. Noget, der også går ud over danske virksomheder, blandt andre Pandora, som, ifølge Børsen, i alt har lukket 350 butikker på verdensplan på grund af Covid-19. Men selvom butikkerne herhjemme ikke er tvunget til at lukke dørene, ser vi nu flere og flere gøre det frivilligt alligevel. Det gælder blandt andre Moss Copenhagen, der i dag har meldt ud, at de har besluttet at holde deres 12 danske butikker lukket fra i dag, mandag den 16. marts, og foreløbigt de næste to uger frem. 

“Vi skal til stadighed vise ansvarlighed over for vores dygtige kollegaer i butikkerne, vi skal vise ansvarlighed overfor vores kunder og samfundet generelt. Hvis vi skal have overstået denne virus hurtigst muligt, kræver det samfundssind, hvor alle tager del i ansvaret,” udtaler CEO Anders Freund i en pressemeddelelse i dag og fortæller, at beslutningen har været svær og vil få store økonomiske konsekvenser.

“Vi håber, at dette tiltag blandt andre medfører, at vi hurtigere kan komme tilbage til en normal hverdag igen,” fortsætter han.

Hos DK Company deler man samme holdning og vil også lukke sine butikker i løbet af de kommende dage:

“Hvis logikken i, at vi lukker grænserne og beder folk arbejde hjemme skal følges, må det indebære, at vi også lukker alle butikker, der ikke sælger mad eller medicin. Det skal vi gøre for hurtigst muligt at komme igennem denne situation til gavn for os alle,” siger CEO Jens Poulsen til Finans.  

Færre kunder af gangen og reducerede åbningstider

Men det er ikke alle butikker, der vælger at lukke – eller som føler de har råd til at lukke.

Hos Ganni vælger de at holde butikkerne åbne, men tager i stedet en række vigtige tiltag for at mindske smittefare. Det skriver brandet i et nyhedsbrev i dag.

“Vi ved, at dette er udfordrende tider for os alle. Vi vil gerne informere dig om, at vi hos Ganni har indført en række præventive tiltag i disse hidtil usete tider. Fra og med i dag holder vores butikker åbent. Alle butiksevents er blevet aflyst, og vi arbejder aktivt på at minimere antallet af mennesker i butikken på samme tid. Vi tager stærke foranstaltninger for at sikre, at sundheds- og hygiejneprotokoller overholdes. Herunder flere daglige rengøringsprocedurer og øget afstand for at sikre vores team og samfunds sikkerhed. Vi følger nøje rådene fra WHO og de lokale myndigheder og lover at holde dig opdateret undervejs,” skriver Ganni til deres mange kunder.

Af andre tiltag ser man flere og flere butikker, som ændrer deres åbningstider. Det gælder for eksempel den lille kæde af luksusgenbrugsbutikker under navnet I Blame Lulu med forretninger i København og på Frederiksberg.

“I Blame Lulu er et lille firma, hvis overlevelse er afhængig af at I, vores kunder, fortsat har adgang til vores butikker. I den nuværende situation gør vi, hvad vi kan, for at balancere mellem at være så tilgængelige som muligt og samtidig beskytte vores personale og kunder. I lyset af regeringens nylige tiltag i bestræbelserne på at inddæmme spredningen af Coronavirus har vi valgt at begrænse tilgangen til vores butikker. Således vil vi holde åbent i et begrænset tidsrum fra klokken 12 til 17. Vi er stolte over vores arbejdsplads og vil gøre alt for at komme igennem denne vanskelige og uvante situation, vi befinder os i, sammen med vores fantastiske team,” skriver virksomheden i dag på deres Instagram.

Også hos Illum har man valgt at ændre sine åbningstider fra normalt at tage imod kunder i tidsrummet 10-20 til på nuværende tidspunkt kun at holde dørene åbne fra klokken 11 til 18.