Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed, CORONA, Corona, Indland

Copenhagen Fashion Summit udskudt

Som en konsekvens af Corona-virussens udbrud har Global Fashion Agenda besluttet at udskyde dette års topmøde for bæredygtig mode, som skulle have fundet sted den 27.-28. maj.
Som en konsekvens af Corona-virussens udbrud har Global Fashion Agenda besluttet at udskyde dette års topmøde for bæredygtig mode, som skulle have fundet sted den 27.-28. maj.

Nedtællingen til verdens største topmøde for bæredygtig mode, Copenhagen Fashion Summit, var først lige begyndt. Men nu har Corona fået endnu en aflysning på CV’et. Copenhagen Fashion Summit, som finder sted hvert år i maj, og som i år skulle være løbet af stablen den 27.-28. maj 2020, er seneste globale event, som må ændre planer på grund af Covid-19.

Global Fashion Agenda, som står bag topmødet, har nemlig besluttet at udskyde dette års arrangement. I stedet skal topmødet afholdes et halvt år senere end normalt, til oktober 2020. Det fortæller organisationen i en pressemeddelelse i dag.

“Dette er usikker situation med mange udfordringer, men jeg er overbevist om, at vi sammen kan forblive positive, selv i lyset af sådan en usikkerhed. I de sidste par dage har vi været i kontakt med mange af vores vigtigste interessenter, og det har været fantastisk at opleve forståelse, fleksibilitet og støtte fra alle. Følelsen af ​​solidaritet i vores branche har været slående, og vores engagement i at gøre modebranchen mere bæredygtig står fast,” fortæller CEO Eva Kruse i pressemeddelelsen, og fortæller, at beslutningen om at udskyde det både store og velbesøgte event, der hvert år gæstes af nogle af de mest prominente og aktuelle profiler indenfor mode og bæredygtighed, skyldes at Global Fashion Agenda mener, det er det mest fornuftige og sikre at gøre taget Corona-situationen i betragtning.

“Sundheden og sikkerheden for alle på vores team, inklusive de mange deltagere, der kommer fra hele verden til København hver maj for at fremme bæredygtig mode, er vores førsteprioritet,” skriver organisationen videre.

Copenhagen Fashion Summit havde, vanen tro, allerede påbegyndt annonceringen af dette års talere, som tæller navne som blandt andre Michael Beutler, Director of Sustainability Operations hos Kering, Jonathan Cheung, Senior Vice President of Design Innovation hos Levi’s®, forfatter Dana Thomas, Kate Fletcher, Professor of Sustainability, Design and Fashion hos Centre for Sustainable Fashion ved University of the Arts London, designer Nicole McLaughlin, Max Bittner, CEO hos Vestiaire Collective og H&M Groups nu forhenværende CEO, Karl-Johan Persson.

Copenhagen Fashion Summit 2020 finder sted den 12.-13. oktober i DR Koncerthuset.