Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

H&M Foundation slår et slag for ligestilling med nyt iværksætterinitiativ

Hvis FN skal lykkes med at gøre finansiel inklusion en realitet inden 2030, er der behov for handling nu. Det mener H&M Foundation, som har taget sagen i egne hænder.
Hvis FN skal lykkes med at gøre finansiel inklusion en realitet inden 2030, er der behov for handling nu. Det mener H&M Foundation, som har taget sagen i egne hænder.

“Med mindre end ti år tilbage, før FNs Verdensmål skal være nået, er det på tide at sætte fokus på finansiel inklusion som drivkraft for positive forandringer for kvinder og nationale økonomier. Ved at tale investorernes sprog ønsker vi at nå dem, som træffer beslutningerne og foretager investeringerne. Unfounded Ltd skal hjælpe med at nedbryde de barrierer, som kvindelige iværksættere står overfor, når det kommer til adgang til finansiering.”

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Diana Amini, der er Global Manager i H&M Foundation – H&M Groups non-profit-velgørenhedsfond, som blandt andet står bag en af verdens største innovationskonkurrencer indenfor bæredygtig mode, Global Change Award.

Ifølge dem, eksisterer der stor ulighed mellem kønnene, når det kommer til adgang til finansiering i forbindelse med iværksætteri. Kvinder udgør halvdelen af verdens befolkning, men modtager kun omkring tre procent af den samlede investeringsvolumen på verdensplan. Af denne grund valgte H&M Foundation for nyligt at præsentere nogle af verdens førende investorer og venture capital-firmaer for den fiktive start-up Unfounded Ltd. En start-up, der skal ses som en metafor for det uudnyttede forretningspotentiale, som kvindelige iværksættere repræsenterer for verdensøkonomien, og som er videreudvikling af organisationens initiativ fra 2017 ved navn ’Foundation 500’. Det er en liste over kvinder, der driver og en forretning i nogle af de hårdeste start-up-miljøer i verden, og som med referencen til Fortune 500-listen har til formål at sætte fokus på en overset gruppe. Derudover sker tiltaget i forbindelse med H&M Foundations partnerskab med den humanitære organisation CARE. Derigennem har koncernen siden 2014 været med til at hjælpe 167.500 kvindelige iværksættere  i lavindkomstsamfund, ligesom, at de har doneret knap 100 millioner kroner til CAREs ligestillingsarbejde.

“Vi ved, at finansiel inklusion er en af de bedste måder at bryde fattigdomscyklussen på. Sammen med H&M Foundation har vi med træning og adgang til finansiering støttet 5000 kvindelige iværksættere i Etiopien, hvilket har resulteret i en indkomststigning på 500 procent for kvinderne. Investering i kvinder har både finansielle og sociale fordele, og jo før investorer indser dette, jo bedre,” supplerer Reintje van Haeringen, Chief Executive i CARE Holland, i pressemeddelelsen.

Udover at pitche den fiktive start-up, Unfounded Ltd, har H&M Foundation udarbejdet en rapport om potentialet i kvindelige iværksættere, og hvordan man som investor kan være med til at adressere fordomme i finansverdenen.

Læs mere om Unfounded Ltd og download den tilhørende rapport her.