Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW20, Indland, Modeuge

Proportionsleg og sportsreferencer hos Michael Olestad

Norske Michael Olestad leverede alt det, der har gjort ham til et hypet navn fra den norske modescene, trods forsinkelse og tomme stole i salen.
Norske Michael Olestad leverede alt det, der har gjort ham til et hypet navn fra den norske modescene, trods forsinkelse og tomme stole i salen.

Michael Olestad, Enghavevej 82B, torsdag den 30. januar 2020, klokken 14.00.

Selv om norske Michael Olestad er ny på den københavnske modeugekalender, er han allerede et veletableret brand, der er kendt for at bygge sin kollektioner op omkring klassiske styles med avantgardistiske twist ofte tilsat statementsmykker – mange vil nok huske pengeclip’en, der var lavet som ørering og vist i både Dazed og AnOther Magazine.

Lettere forsinket står vi og venter på at blive lukket ind til showet, som ligger i en af bygningerne på Vesterbros kreative hjørne på Enghavevej. Den grå betonhal med et miks af stole i showklassiske lige rækker røber intet om, hvad er venter os. Men allerede efter få indgange er det tydeligt, at Olestad ikke skuffer.

Lykke May åbner showet pakket ind i en cropped, khakifarvet windbreaker over en orientalsk inspireret kjole med et sart gult og lilla blomsterprint med en hætte snøret tæt om ansigtet og en matchende taske med lange nylonremme. Et virkelig flot look, hvor de enkle sportsreferencer giver det ellers lidt kitschede sæt lidt kant.

Herefter kom kjoler i et både forstørret og forvredet paisleyprint i klar grøn eller lilla og et tætsiddende moderne snit . En kropsnær top i allience med en handkerchief-nederdel i det fineste blomsterprint, eller en kjole i samme mønster med snører, hætte og matchende taske og strømpebukser fremstår både vellykket og nytænkende, mens tunge uldfrakker og jakker i sort og grå giver en god kontrast til de lette silkestoffer.

En grå draperet bolero i samme uld og med lange ærmer er sat omvendt på og falder fint fra den ene skulder, mens smalle cigaretlignende bukser med manchetter ned over skoen og vide højtaljede kassebukser med bindebælte i enten uld eller denim giver variation til garderoben og spændvidde i klientellet. Selv de slim stonewashed denimbukser brugt under kjoler eller nederdele har man lyst til at få fingrene i, som det er præsenteret her. De store statementøreringe, Olestad også er kendt for, er med i en let og mere finurlig streg som nærmest minder om Alexander Calders famøse mobiler.

I det hele taget har Michael Olestad leget med proportioner og lag, lidt kitsch og sportsreferencer i en kollektion, der har mod og redaktionel appel uden at miste sin anvendelighed. Trods mærkets unge alder – det blev grundlagt i 2016 – er Olestad et rigtig godt bud på skandinavisk kvindemodes fremtid.

Se hele kollektionen her.