Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW20, Indland, Modeuge

Pioneren, vi beundrer

Designers Remix fortsatte sin bæredygtige rejse og hyldede Københavns stærke kvinder, i en gennemført kollektion, der får os til at længes mod næste vinter.
Designers Remix fortsatte sin bæredygtige rejse og hyldede Københavns stærke kvinder, i en gennemført kollektion, der får os til at længes mod næste vinter.

Designers Remix, Terminalerne, torsdag den 30. januar 2020, klokken 10.00.

Ingen har fulgt tidens bæredygtige fokus som Charlotte Eskildsen, der allerede i 2002 startede sit mærke baseret på netop “at benytte allerede eksisterende ressourcer og redesigne og remixe genbrugte stofrester fra forskellige brands.”

Med denne holdning til miljømæssigt ansvar i alle produktionsprocesser er Charlotte og Niels Eskildsens mål: totalt bæredygtig kollektion i 2020, nået.

“Women We Admire”, er overskriften på AW20-kollektionen, der blev vist på 32 beundringsværdige, inspirerende kvinder. Dygtige modeller som Grethe Kaspersen, frisøren Gun-Britt, sangerinden Medina, iværksætter Andrea Elizabeth Rudolf, GFA-direktør Eva Kruse, stylisten Anja Camilla Alajdi med datteren Karla Alajdi, solodanseren Ida Prætorius, chefredaktør for ELLE Cecilie Ingdal, forfatteren Sara Omar og mange flere imponerende ladies.

De bar Charlottes enkle og rene, skulpturelle snit, en kollektion holdt i sort, hvidt, perlegrå og terracotta, hvor hvert enkelt stykke tøj er fabrikeret med sans for de bæredygtige materialer. Charlotte leger med maskuliniteten i sit design. For her er masser af smokings og habitter lavet til kjoler, jakker med dobbelte revers og sæt af kæmpestore herrebukser under mesh bluser med store klokkeærmer – brugbar “empowerment til bestyrelseskvinder”, som designeren kalder de klassisk overlegne snit, ofte brugt lag på lag, der også omfatter trenchcoats og uldne capefrakker med kulørte lidser i stedet for for.

Helt bedårende er kjoler i en sky af prikket perlegråt mesh, lavet af recycled polyester. Tykke, hyggelige sweatre er strikket af certificeret Animal Rights “non muled” garner fra Sydafrika, så man kan sikre sig, at klipningen er udført dyrevenligt humant. Dynejakker og frakker er produceret af recycled plasticflasker blandet med fin økologisk certificeret bomuld. Og lange, hvide, læggede, langærmede bomuldsskjorter med skulderpufærmer er GOTS-certificerede.

Tøjet er CO2-kompenseret, hvert stykke tøj svarer til 50 kilo CO2 og en kollektion er lig med næsten 24.000 fly mellem København og London! Det kompenserende beløb giver Designers Remix til en vindmøllepark i Vietnam, som FN står bag.

Over skulderen eller armen hang de seje, nye “vegan leather”-tasker, blødt, blødt læder forarbejdet af – ikke dyreskind – men af recycled plastikflasker. I sort, brun, hvid eller tan, nye must have-tasker, der bæres over skulderen eller krammes sammen til en clutch eller posetaske.

“Jeg elskede læder og var lidt nervøs, da jeg skulle gå væk fra læderet, nu savner jeg det ikke mere,” erklærer Charlotte Eriksen, der skaber smukt tøj til travle kvinder, der sætter pris på godt og holdbart design.

Se hele kollektionen her.