Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW20, Indland

Copenhagen Fashion Week AW20: Her er din fredag og weekend

Showkalenderen er overstået, men der sker stadig masser i byen. Der vil være talks faciliteret af Kinraden og Scandinavian Man og lancering af både et helt nyt spraglet strikmærke og et æstetisk bogprojekt fra England.
Showkalenderen er overstået, men der sker stadig masser i byen. Der vil være talks faciliteret af Kinraden og Scandinavian Man og lancering af både et helt nyt spraglet strikmærke og et æstetisk bogprojekt fra England.

Fredag

Messernes åbningstider

CIFF, Bella Center: 09.00–18.00
CIFF Youth, Bella Center
: 09.00–8.00
Revolver, Halmtorvet 11
: 10.00–16.00

Hanna Stefansson X Migliorini

Svenske influencer Hanna Stefansson inviterer igen til morgenmad i Louise Roe Gallery sammen med det danske PR bureau Migliorini. Det vil forløbe sig som en svensk concept store, hvor der i denne modeuge er besøg af skomærket Flattered og skønhedsbrandet Verso Skincare.

Sted: Louise Roe Gallery, Vognmagergade 9, 1120 København
Tid: 09.00–11.00
Mod invitiation

”Walk the talk”

Kinraden inviterer til en ærlig og personlig samtale om, hvordan bæredygtige valg for de enkelte brands kan have indflydelse på industrien. Her sætter journalisten Carolyn Asome, der skriver for The Times, Telegraph og Vogue, scenen og taler med Kinradens Sarah Müllertz, Mark Kenly Domino Tan og Designers’ Nests kreative direktør, Ane Lynge-Jorlén, om hvordan modens fremtid skal se ud i en omskiftelig tid hvor bæredygtig både er et buzzword og en uomtvistelig prioritet.

Sted: Store Strandstræde 20, 1. sal, 1255 København K
Tid: 10.00–11.00
Åbent for alle

Kinraden.

CPHFW X Vestiaire Collective

I et samarbejde mellem Copenhagen Fashion Week og Vestiaire Collective sender den respekterede podcast Fashion: No Filter live fra Copenhagen Fashion Week. De to værter Monia Ainley og Camille Charriere får besøg af Pernille Teisbæk i dagens anledning til en snak om cirkularitet, bæredygtighed og deres fælles kærlighed for mode.

Sted: Studio X Viaduct, Dronningens Tværgade 50, København K
Tid: 10.00–11.30
Mod invitation

Kan vi købe mindre, bedre? 

ECCO inviterer til debat omkring deres bæredygtige udvikling, som nu ikke bare er en branchetrend, men også noget, som forbrugerne efterspørger. Det vil brandets Global Creative Director, Liam Maher, Copenhagen Fashion Weeks Cecilie Thorsmark og influenceren Caroline Blomst tale om.

Sted: Restaurant Roxie/Hotel Herman K, Bremerholm 6, 1069 København K.
Tid:  10.30–11.30

Cubicle issue 01 

Shini Park udgav i december første del af sin bog-serie Cubicle, der to gange om året leverer bæredygtig kvalitetsindhold. Første udgave af printudgivelsen omhandler alt fra slowness til matemorfose, vintage stil og moderne femininitet og med samarbejder med blandt andre Bottega Veneta, Bentley og Chloé og et væld af bidragydere fra rundt om i verden, der har skabt indhold fuld af viden og mening. Først blev bogen præsenteret i London og nu i København, hvor Munk Collective danner rammen og hvor der vil være croissanter og kaffe til de fremmødte.

Sted: Munk Collective, Store Kongensgade 57, 1264, København K
Tid: 10.30–12.00
Åbent for alle 

Talk: The Future of Fashion Through Technology

VIA Design og Scandinavian Man er gået sammen om en talk omkring hvordan teknologi spiller en rolle i modens fremtid. Konrad Olsson, der er editor-in-chief hos Scandinavian Man, vil tale med repræsentanter fra VIA Design og fra XR produktionsselskabet MANND, som specialiserer sig i virtual og augmented reality. Efter talken vil det være muligt at opleve VIA-studerendes kollektion i netop de to teknologier.

Sted: CIFF, Bella Center, Center Boulevard 5, 2300 København S
Tid: 11.00
Åbent for alle mod tilmelding

NiTH Exhibition og Pop-op

NiTH Studio inviterer til officiel lancering af deres første kollektion i forbindelse med Copenhagen Fashion Week. NiTH Studio skaber omhyggeligt håndstrikkede produkter af udelukkende restmaterialer eller deadstock. Fokus er på farver og det unikke udtryk, hvilket kommer til udtryk i den langsommelige proces, hvor kun ét produkt bliver udviklet ad gangen. Som en måde at indarbejde tid og kærlighed i produktet, som på den måde vil holde længere i garderoben.

Sted: Teglgårdsstræde 7b, 1452 København K
Tid: Open showroom 11.00–19.00
Mod invitation til launch event 16.00–18.00

NiTH af Jesper Drejer.

Diesel Cocktail Event

Diesel fejrer Copenhagen Fashion Week med et officielt samarbejde med Elle og Dossier Magazine.

Sted: Diesel Store, Østergade 12-14, København K
Tid: 16.00–18.00
Åbent for alle  


Events, der løber over ugen:

Migliorini Venue

Migliorini introducerer under modeugen sit nye showroomkoncept Migliorini Venue dedikeret til brands, der arbejder med bæredygtighed. Blandt de udstillende brands er svenske BITE, hollandske ZAZI Vintage og danske ReyRey, der alle vil fremvise deres kollektioner.

Sted: Blank Studio,H. C. Andersens Blvd. 11, 1. th, 1553 København V
Tid: 08.30-17.30, onsdag, torsdag og fredag
Mod invitation

ERA 360

Under CIFFs udstillingsdage inviterer VIA Design & Business interesserede til at dykke ned i 12 afgangsdesigneres kollektioner i 360 grader under udstillingen ERA 360. De er nemlig gået sammen med VR- og AR-firmaet MANND om at skabe universer, der viser de studerendes kollektioner på en helt ny måde.

Sted: CIFF, Bella Center, Center Boulevard 5, 2300 København S.
Tid: 09.00–18.00 onsdag og torsdag, 09.00–17.00 fredag
Åbent for alle deltagende på messen

Anne Schmidt Nielsen, VIA Design.

Ganni 202020 Kiosk

Gannis pop-up kiosk er tilbage i denne modeuge som en forlængelse af brandets FW20-showkoncept. Det år-lange koncept, som Gannis kreative direktør Ditte Refstrup indledte sidste år, byder igen i år velkommen til resultatet af en række kvindelige kunstneres arbejde med upcycling og genanvendelse. Det er der både kommet kunst og salgbare produkter ud af. Blandt andet har fotografen Ana Kraš udsmykket Ganni-T-shirts med sine billeder.

Sted: Tullinsgade 11, København V
Tid: 10.00-18.00 onsdag, torsdag, fredag lørdag 10.00–16.00

Åbent for alle

Anna Clarisse Holck Waehrens Camping Set.

The Holzweiler x Ali Gallefoss exhibition

Holzweiler, der endnu en gang er at finde på showkalenderen, inviterer i løbet af Copenhagen Fashion Week til både bæredygtig pop-up og kunstinstallation. Det er lavet i samarbejde med rum- og møbeldesigner Ali Gallefoss, som har kreeret værket ‘The Elephant in the Room’ skabt af genanvendte Holzweiler-tørklæder. Den omrejsende installation blev vist første gang under Fushion Oslo og har siden besøgt både modeugen i Paris og Dover Street Market i Beijing – men nu er turen kommet til Danmark og den københavnske modeuge. I deres pop-up vil man kunne købe klassiske Holzweiler-designs – alle lavet af deadstock- eller restmaterialer fra T-shirts, tørklæder, ponchoer og hoodies. Både udstilling og pop-up vil være åben fra mandag den 27. frem til torsdag den 30. januar.

Sted: Paustian, Niels Hemmingsens gade 24, København K
Tid: 10.00­­–18.00 alle dage
Åbent for alle

Collect 23 X Pura Utz

vintagebutikken Collect23 inviterer i samarbejde med smykke og accessoires-brandet Pura Utz, der arbejder sammen med håndværkere fra Guatemala, til udstilling og pop-op i den farverige Verner Panton-suit på Hotel Alexandra. Det bliver et nøje mix mellem vintage fra Collect 23 og accesories fra Pura Utz i et farvepositivt univers.

Sted: Verner Panton Suite, Hotel Alexandra, 5. sal rum 565, H.C. Andersens Blvd. 8, 1553 København K.
Tid: 16.00–20.00 onsdag, 10.00–18.00 torsdag og fredag.
Åbent for alle

Pura Utz.

Fashion Pill X CIFF & CIFF YOUTH

Louisa Elvira Traina og Alexandra Strand Margulies har over tyve års erfaring i modebranchen, Louisa som trend forecaster og Alexandra som print- og farvedesigner for blandt andre Preen, Matthew Williamson og for H&M. Fashion Pill er deres forsøg på at bringe trendforecasting og den kreative process i modebranchen i en mere taktil retning. På CIFF vil de præsentere nye metoder til at forudsige trends indenfør børne- og kvindetøj og interiør og arrangere trend workshops. Du har mulighed for at booke en samtale med dem eller møde op til deres workshops hver dag under messen.

Sted: CIFF, Bella Center, Center Boulevard 5, 2300 København S, stand B6-011
Tid: 11.30–14.00, onsdag, torsdag og fredag