Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, COPENHAGEN FASHION WEEK AW20, Indland, Modeuge

L for læder og luksus hos Remain

Der var læder, læder, læder til dagens Remain-præsentation, hvor 80’erne fik et comeback i en stilsikker kollektion, der gav flere gode bud på fremtidige garderobefavoritter.
Der var læder, læder, læder til dagens Remain-præsentation, hvor 80’erne fik et comeback i en stilsikker kollektion, der gav flere gode bud på fremtidige garderobefavoritter.

Remain Birger Christensen, Avlskarl Gallery, onsdag den 29. januar 2020, klokken 9.30.

Der er ikke meget at rafle om – overskriften på Remain Birger Christensens AW20-kollektion er uden tvivl læder. For det var de smørbløde læderkvaliteter i forskellige nuancer af sort, hvid, brun og mint- og mørkegrøn, der dannede rammen om brandets præsentation her til formiddag i Avlskarl Gallery.

Med et utal af læderstyles, der spredte sig fra højtaljede culottes og bukser i gulerodssnit til pencilskirts og taljebælter var det som at lukke øjnene og vågne op engang i 80’erne. De overdimensionerede guldsmykker – genkendeligt designet af altid dygtige Monies – spillede med på symfonien og skabte sammen med modellernes naturligt stylede hår og afdæmpede makeup i rødbrune nuancer, de knælange støvler og arkitektoniske stålmøbler et nostalgisk tilbageblik på en tid, der efterhånden er langt borte rent kronologisk – men som i modeverdenen har været ganske præsent de seneste sæsoner.

Hele præsentationen var sat op med modeller placeret langs den ene væg i galleriets aflange, hvide lokale fint markeret med et bagtæppe i den smukkeste, dybe – og meget Instagram-venlige – turkisgrønne farve. En farve, jeg er sikker på, kommer til at danne bagtæppe på også vores virtuelle SoMe-flader de næste par dage. For der er efterhånden mange gode argumenter for at vælge modeugens præsentationsformat – som Remain gjorde i dag – men en af de største må uden tvivl være de utroligt flotte billeder, der kommer ud af det, fordi man har både lidt mere tid og ro til at fordybe sig i det, som et brand har brugt det sidste halve år på at skabe.

Kollektionen, der er inspireret af den tysk-franske skuespillerinde Romy Schneider, var, på trods af genbesøget til de, let’s be honest, ikke altid elegante 80’ere, både klassisk, sofistikeret og, ja, elegant. Tro mod Birger Christensens sikre kreative hånd, som de har bragt med sig i projektet Remain, hvor alting altid virker gennemtænkt. Noget, der også er helt i tråd med det stadig unge brands raison d’être om at være “skabt til det lange løb – det er basisstyles, som du beholder i garderoben til de kommende sæsoner,” som CEO Denise Christensen selv forklarede det i forbindelse med lanceringen i september 2018.

Enkelte designs skilte sig ud som små lysglimt i en ellers afdæmpet og stilren kollektion. Det gælder blandt andet en quiltet, kort denimjakke, en mintgrøn, figursyet læderfrakke med bindebånd i taljen og et klassisk brunt uldjakkesæt. Alle tre var de, helt efter intentionen, styles, man netop har lyst til skal blive en del af sin garderobe – og forblive der fra sæson til sæson.

Se hele kollektionen her.