Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed, Indland

“Forandring sker i mødet mellem virksomhedsledere og løsningsudbydere”

Global Fashion Agenda og CIFF vil gøre det nemmere for danske modevirksomheder at sætte skub i den grønne omstilling – og kan i dag afsløre deres nye fællesinitiativ, forretningsplatformen C+.
Global Fashion Agenda og CIFF vil gøre det nemmere for danske modevirksomheder at sætte skub i den grønne omstilling – og kan i dag afsløre deres nye fællesinitiativ, forretningsplatformen C+.

Global Fashion Agenda har med deres årlige topmøde, Copenhagen Fashion Summit, brugt mere end ti år på at råbe modebranchen op i håbet om at gøre en ellers forurenende industri mere grøn. Men nu vil organisationen endnu en gang supplere deres opfordringer med en hjælpende hånd til de mange virksomheder, som står overfor eller midt i denne transformation. Det sker i samarbejde med CIFF, der som modemesse har både godt fat i branchens aktører og deres udvikling. Sammen kan de i dag afsløre C+. En ny forretningsplatform, der – inspireret af Copenhagen Fashion Summits Innovation Forum – netop skal gøre det nemmere for danske modevirksomheder at arbejde med bæredygtighed ved at matche dem med løsninger i værdikæden, der er både miljømæssigt og socialt ansvarlige. Det gælder alt fra metervarer-leverandører til logistikpartnere.

“Vi tror på, at forandring sker i mødet mellem virksomhedsledere og løsningsudbydere, og derfor er C+ et nødvendigt skridt for at accelerere hastigheden af modeindustriens bæredygtige omstilling. Selvom vi hos Global Fashion Agenda har et globalt fokus, så har vi en stor kærlighed for vores hjemmebane og et kæmpe ønske om at hjælpe den skandinaviske modebranche på vej og dermed accelerere den bæredygtige udvikling i Norden. Derfor er vi rigtige glade for at samarbejde med CIFF, nordens førende messe, omkring dette,” fortæller CEO Eva Kruse i en pressemeddelelse i dag. 

Handler om at fremtidssikre modebranchen

C+ bliver således en platform på CIFF-messen, der – ligesom Global Fashion Agendas Innovation Forum under Copenhagen Fashion Summit – giver deltagende virksomheder mulighed for at stå ansigt til ansigt overfor potentielle nye forretningspartnere til alle led i værdikæden, som understøtter deres bæredygtige ambitioner. Spørger man CIFFs kreative direktør, Kristian W. Andersen, er han nemlig ikke bare overbevist om, at bæredygtighed er en god forretning, han mener også, at det er altafgørende for branchens fremtid. Og den overbevisning kommer til at afspejle sig endnu mere på CIFF fremover, fortæller han:

“2020 bliver året, hvor CIFF for alvor kommer til at sætte bæredygtighed på dagsordenen. Det bliver konkret, i øjenhøjde og hands-on. Det mener vi nemlig er nødvendigt for, at vi sammen med de danske virksomheder kan fremtidssikre vores erhverv og samtidig få del i den store gevinst, som ligger i en grøn omstilling af branchen. Global Fashion Agenda skal hjælpe os med den viden, der er nødvendig for at indfri dette potentiale,” siger han i pressemeddelelsen.

C+ bliver lanceret til sommer under Copenhagen Fashion Week SS21.