Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed, Indland

Fra strategi til virkelighed: Les Deux lancerer bæredygtig kollektion

I august lancerede brandet en ambitiøs bæredygtighedsstrategi. Nu er første output af de planer en realitet med en såkaldt ’upcycled’ kollektion.
I august lancerede brandet en ambitiøs bæredygtighedsstrategi. Nu er første output af de planer en realitet med en såkaldt ’upcycled’ kollektion.

En støt opadgående vækstkurve sendte i august Les Deux ud på et retaileventyr med åbningen af sin første selvstændige butik. Men med vækst og popularitet følger også et ansvar. Så nogenlunde samtidig blev sløret også løftet for en ambitiøs bæredygtighedsstrategi, som var blevet til i samarbejde med non-profit organisationen CSR Forum.

Her blev fokusområder udpeget, blandt andet omkring ansvarlig styring af brandets forsyningskæde, design for et mere ansvarligt forbrug og inkorporationen af bæredygtige materialer. Og præcis som det blev teaset i forbindelse med offentliggørelsen af den grønne strategi ville et af de første skridt være et fokus på upcycklede materialer. Og det er der nu kommet en hel kollektion ud af.

“Som det første led i at blive en mere bæredygtig virksomhed, lancerer vi nu vores Upcycled Capsule Collection. Vi har undersøgt mange muligheder for at opkøbe restmaterialer fra vores leverandører og bruge det som fundament for vores kollektion. Denne kollektion af seks styles udforsker de klassiske Les Deux-styles med reference til et klassisk Les Deux-look,” fortæller Les Deux, med direktør Andreas von der Heide i front, i en pressemeddelelse og understreger, at brandet har store bæredygtige ambitioner for hele virksomheden:

“Mens denne capsule collection kun fokuserer på restmaterialer, forsøger vi også at implementere en mere bæredygtig agenda gennem vores hovedkollektioner. Dette sker selvfølgelig ikke over natten, men for hver kollektion vil vi forsøge at øge procentdelen af bæredygtige produkter i vores sortiment, ligegyldigt om det er lavet af restmaterialer, genbrugsmaterialer, økologisk bomuld eller tencel. Fra SS20 til AW20 har vi øget procentdelen af bæredygtige styles med ambitionen om, at det skal fylde endnu mere i vores kommende kollektioner.  Denne bæredygtige synsvinkel af vores virksomhed bliver mere og mere vigtig for os, og for hver dag der går stræber vi efter at føre Les Deux i en mere bæredygtig retning.”

Fremover vil en grøn farve på brandets care labels betyde, at produktet er produceret på bæredygtige fabrikker.