Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

21 forskere belønnes med millioner af NEYE-fonden

Som noget nyt deles overskuddet af NEYEs forretninger ud mellem forskere over hele landet frem for enkelte fremtrædende forskere.
Som noget nyt deles overskuddet af NEYEs forretninger ud mellem forskere over hele landet frem for enkelte fremtrædende forskere.

47 millioner kroner. Så mange penge har NEYE-fonden doneret til kræftforskning bare de seneste fem år. De sidste 40 år har NEYE-fonden, der ejer NEYE-butikkerne, gjort det til en mærkesag at donere taskekædens overskud til kræftforskning. I år lyder det beløb på 5,6 millioner.

“Hver tredje dansker bliver i dag diagnosticeret med den sygdom, som desværre er skyld i, at 15.400 danskere mister livet hvert år. Kræft skal ikke alene bekæmpes med kemo, men også med vigtig forskning. Derfor er vi hos NEYE stolte af, at butikkernes overskud bidrager med mere viden om kræft og nye metoder, der skal bekæmpe flere kræftsygdomme,” siger Camilla Raffnsøe, CEO hos NEYE og NEYE-Fonden, i en pressemeddelelse.

Som noget nyt fordeler fonden den samlede donation mellem 21 forskere frem for enkelte fremtrædende figurer, som man traditionelt set har gjort. Tanken er, at donationerne skal dække flere kræftområder og forskning over hele Danmark – og dermed komme flere til gavn. Blandt dem er MD. PhD. Katherina Farr fra Aarhus Universitet, der modtager en donation på 300.000 kroner til at udvikle en metode, der skal forbedre effekten af strålebehandling for mennesker ramt af lungekræft.

“I år har vi besluttet at uddele 5,6 millioner kroner til kræftforskning fordelt mellem flere forskere i hele landet, fordi vi gerne vil støtte lokalt i de områder, hvor vi også har butikker. Det er jo vores kunder og det daglige arbejde i butikkerne, der overhovedet gør donationerne mulige. Vi ønsker at gøre en forskel ved at støtte de lokale forskerenheder og deres vigtige projekter og på den måde skabe resultater til glæde for alle,” siger Camilla Raffnsøe videre.

De 21 forskere bliver udvalgt af NEYE-Fondens bestyrelse, der altid har et lægefagligt medlem for at tilsikre at pengene ender et sted, hvor de gør mest muligt nytte, på baggrund af videnskabelig kvalitet, originalitet og forventet effekt af bevilling.