Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Bæredygtighed, Indland

Hvordan skal designere tackle klimakrisen?

I forbindelse med klimatopmødet i København afholder KADK Youth Climate Summit, hvor designfagets miljøudfordringer og mulige løsninger herpå diskuteres.
I forbindelse med klimatopmødet i København afholder KADK Youth Climate Summit, hvor designfagets miljøudfordringer og mulige løsninger herpå diskuteres.

Det internationale klimatopmøde C40 World Mayors Summit 2019 samler i denne uge verdens borgmestre for at diskutere klimaløsninger på byniveau i København. Men det er ikke kun politikere, der skal involveres i klimadebatten. Også Københavns borgere opfordres til at engagere sig gennem klimafestivalen Live Like Tomorrow, der faciliterer begivenheder i klimaets tegn i bybilledet sideløbende med topmødet mellem den 9. og den 12. oktober, hvor topmødet foregår.

Et af disse er Youth Climate Summit på Designskolen i København, hvor KADK i samarbejde med studenterorganisationen KADKlima, inviterer til talks, debat og workshops med udgangspunkt i de miljømæssige udfordringer, man som designer, arkitekt og konservator står over for. Og hvordan man tackler det ansvar, der følger med at bevæge sig i nogle af de mest forurenende brancher og derfra skaber løsninger, som er til glæde for alle – især løsninger, der baserer sig på cirkularitet, designmæssigt såvel som økonomisk.

Det to-dage lange program, som løber torsdag og fredag i denne uge, er modereret af Clara Halvorsen og Sophie Jo Rytter fra Verdens Bedste Nyheder, et uafhængigt nyhedsmedie, der skriver om de positive historier omkring verdens udfordringer, og har fokus på de fire temaer:

  • Beauty ~ hvordan kan æstetik bidrage til bæredygtigt design og liv?
  • Matter ~ hvordan kan vi ændre vores opfattelse af materialer i en mere bæredygtig retning?
  • Protection ~ hvordan kan vi designe, så vi beskytter og dækker vores kroppe på en klimamæssig ansvarlig måde?
  • Thought ~ hvordan kan vi ændre folks vaner og identificere de handlinger, som er nødvendige for at leve mere klimabevidst?

Under hver af de fire temaer vil tre eksperter give deres perspektiv til diskussionen, ligesom der dagligt vil blive samlet op på resultaterne, der skal præsenteres under Kulturnatten i København. Blandt oplægsholderne finder man blandt andre Suzi Christoffersen fra Closed Loop og Kristine Harper, der er forfatter til den designfilosofiske bog ‘Æstetisk Bæredygtighed’.

Det er gratis at deltage i Youth Climate Summit, men der kræves tilmeldning på forhånd, som kan ske her.