Fra syv forskellige vinkler: Oplev Heliot Emils SS20-show fra Paris
Heliot Emil har denne sæson valgt at vise sin nye kollektion i Paris med et konceptuelt show, der blandt andet involverede syv kameraer og en stærk kunstnerisk inspirationskilde.Brødrene Julius og Victor Juul har en meget stram visuel vision for deres fælles mærke Heliot Emil, hvilket de udfoldede til fulde, da de fredag den 27. september holdt show i Paris.
Det er en stil, der oser frem fra alle led af virksomheden og særligt fra den nøje kuraterede Instagram-profil, der på et splitsekund suger dig (og deres 90.000 andre følgere) direkte ind i deres monokrome og industrielle univers båret af outdoor tekstiler og -detaljer som nylon og karabinhager og trykknapslommer.
Det er derfor heller ikke uden grund, at Heliot Emil shows i flere sæsoner har været blandt manges højdepunkt under Copenhagen Fashion Week, fordi de her lever deres vision fuldt ud i showformat. Som de gjorde i vinter, hvor The Lab lagde lokaler til en fly- og fartinspireret visning båret af insisterende technotoner.
Men både ambitionen og inspirationen har hele tiden været udenlandsk. Derfor var det på mange måder på tide, at deres nyeste Richard Serra-inspirerede kollektion, Torqued Ellipse, blev præsenteret i Paris.
Her dannede en kæmpemæssig, lys industribygning rammen om det eksperimenterende show, der hyldede den amerikanske kunstners bøjede metalskulpturer, der på én og samme tid var bastante og forsvindende bløde, og som gjorde ham så berømt i 60erne. Den demokratiske tanke, som Serra fordrede med sine industrielle skulpturer, gav beskuerne muligheden for at opleve dem fra forskellige vinkler – fra nogle vinkler kunne de sågar helt forsvinde – var også et nøgleelement for Heliot Emils show. Showet blev optaget på syv forskellige kameraer og giver dermed publikum muligheden for, via nettet, at opleve tøjet fra vinkler helt efter eget valg.
Richard Serra inspirererede også Heliot Emils formsprog til denne sæson, der i endnu højere grad end tidligere legede med clashet mellem hårde materialer og bløde silhuetter og forsvindingspunkter, præcis som Richard Serras metalskulpturer. Det kan for eksempel ses i en ærmekonstruktion, hvor en flap er synlig fra én vinkel, men helt skjules af kroppens form i en anden. Eller forskellige konstruktionsdetaljer på ryggen, der fra én vinkel afslører tredimensionelle materialelag, men fra en anden synes helt flad. Eller de lakagtige bukser, der changerer ved lyspåvirkning.
Det bliver spændende at følge Heliot Emils udlandseventyr. Denne kollektion var i hvert fald mere sofistikeret end nogensinde fra deres hænder.