Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Navne

Demna Gvasalia forlader Vetements

Den hypede designer har besluttet at træde ud af det designkollektiv, han var med til at stifte for fem år siden, men forbliver kreativ direktør hos Balenciaga.
Den hypede designer har besluttet at træde ud af det designkollektiv, han var med til at stifte for fem år siden, men forbliver kreativ direktør hos Balenciaga.

Det Zürich-baserede designkollektiv Vetements har på bare fem år skabt sig en plads på den internationale modescene som et af de mest hypede og nyskabende brands. Et brand, der har skabt bølger igennem branchen med deres grænsesøgende stil og koncepter, der har skabt spalteplads til adskillelige overraskende merchandise-inspirerede styles, som T-shirten med DHL-logoet, eller tasken, der til forveksling ligner en af IKEAs blå shoppeposer.

Siden har verdens øjne rettet sig mod Vetements’ hoveddesigner, georgiske Demna Gvasalia. Ikke mindst understreget da han i oktober 2015 blev udpeget til posten som kreativ direktør for Balenciaga. Siden har han haft begge hatte på samtidig. Indtil nu. For i dag kom nyheden, at Demna Gvasalia træder ud af det brand, han selv stiftede i 2014, Vetements. Det skriver WWD.

“Jeg startede Vetements, fordi mode var begyndt at kede mig, og imod alle odds har moden forandret sig nu og for altid, siden Vetements opstod og åbnede en ny dør for så mange. Jeg føler, at jeg har fuldført min mission som en konceptuel og designmæssig innovatør hos dette exceptionelle brand, og Vetements er vokset til i dag at være en virksomhed, der kan udvikle sin kreative arv til et nyt kapital på egen hånd,” udtaler designeren selv om beslutningen ifølge WWD, der også skriver, at Demna Gvasalia forbliver i sin rolle hos Balenciaga. Herfra skal han præsentere modehusets SS20-show i Paris den 29. september.

Dog har det 38-årige designtalent også udtalt, at han træder ud af Vetements for at “forfølge nye muligheder,” hvilket kan tyde på, at han foruden Balenciaga også skal slå sin kreative folder til andre projekter sideløbende.

Hvad der skal ske med Vetements, efter deres hovedtalent har forladt huset, er endnu uvist. Men ifølge Demna Gvasalias bror, Guram Gvasalia, der er medstifter og CEO i Vetements, forstsætter de deres designmæssige mission.

“Vetements har altid været et kollektiv af kreative sind. Vi vil fortsætte med at skubbe grænserne endnu længere, med respekt for brandets koder og autentiske værdier, og fortsat støtte rendyrket kreativitet og ægte talent,” siger han ifølge WWD.

Demna Gvasalia er født i Georgien, og fik sin kandidatgrad i Fashion Design i  2006 fra Royal Academy of Fine Arts i Antwerpen. Han har desuden arbejdet for både Margiela i 2009, og Louis Vuitton i 2013, hvor han var under kreativ ledelse af først Marc Jacobs og siden Nicolas Ghesquière. Dog var det først, da han stiftede Vetements, at han for alvor kom på den globale modebranches radar.