Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Tredje gang er også lykkens gang

Mathilde Torp Mader leverede varen til sit tredje show for By Malene Birger med en kollektion, der var lige dele elegant og brugbart, og hvor enkle snit, lige linjer og feminine toner gik op i en højere enhed.
Mathilde Torp Mader leverede varen til sit tredje show for By Malene Birger med en kollektion, der var lige dele elegant og brugbart, og hvor enkle snit, lige linjer og feminine toner gik op i en højere enhed.

By Malene Birger, Bådehavnsgade 38, torsdag den 8. august 2019, klokken 12.00

Egentlig har jeg mest af alt bare lyst til at skrive “Tillykke Mathilde,” for brandets kreative direktør Mathilde Torp Mader beviste med sin tredje kollektion, at hun nu for alvor har fundet sig til rette i det danske brand og har en klar vision for sin fortolkning af brandet.

For dagens show havde både respekt for brandets arv og virkede fremadskuende. Fra de første indgange med enkle snit i neutrale toner til de farverige forstørrede blomsterprint og kulørte patchwork virkede kollektionen elegant men moderne og med alt, hvad sommergarderoben behøver.

For inspirationen bag kollektionen handler nemlig om de forskellige behov, vi har til vores sommerbeklædning, skiftet mellem sommerhus og kontor, og den omskiftelige danske sommer, hvor varme dage pludselig bliver til kolde nætter. Fra det enkle åbningssæt med bukser og safariinspireret skjorte i fed hør til den korte ternede jakke med et bredt bælte i taljen eller sættet i perforeret ruskind. Jakkesæt og frakker i oversize tailoring og voluminøse kjoler  – alt sammen i neutrale toner. Til de farverige dage var der kjoler, jakker og bukser i overdimensionerede blomsterprint i knaldgrøn, rød og blå mikset på kryds og tværs som Legoklodser.

Der var selvfølgelig også de elegante kjoler, som en By Malene Birger-kollektion skal indeholde, som en lang sorte kjole i en miks af blankt og mat eller den lange hvide bølgende kjole under en hvid jakke med strikærmer med fjertekstur og bredt skinnende bælte. Og så en af mine personlige favoritter: de to lange patchworkinspirerede kjoler, der på en gang virkede boheme og elegante.

Kollektionens accessories er også værd at nævne, for de var mange og fine – fra de flade lædersandaler, der egner sig lige vel i sommerhuset som på kontoret, til de kulørte grovere sneakers, og ikke at forglemme de mange tasker – nogle gengangere i nye farver og andre, som bucketbag’en, kærkomne nytilkommere.

Den rå location i Sydhavnen gav et godt modspil til den ellers feminine kollektion, der virkede tilgængelig uden nogensinde at blive kedelig. Der var masser af By Malene Birger elegance at spore i de enkelte styles, men samtidig var der også et tvist af noget nyt og yngre, som klædte kollektionen og brandet så godt.

Se hele kollektionen her.