Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Meget vil have mere hos Munthe

Med dristig styling og powersuits førte Naja Munthe os igennem næste sommers garderobe med sin erfarne hånd og sans for det, kvinder vil have.
Med dristig styling og powersuits førte Naja Munthe os igennem næste sommers garderobe med sin erfarne hånd og sans for det, kvinder vil have.

Munthe, The Plant, onsdag den 7. august 2019, klokken 15.00

Hvis der er noget, vi har lært om Naja Munthe i de sidste 25 år, så er det, at hun ikke er bleg for at gå all in. Og all in gik hun da også til denne sæsons SS20-show, hvor både antallet af indgange (42 styks) og styling fulgte devisen “more is more”. Showet blev afholdt på The Plant, samme sted som under AW19-sæsonen iøvrigt, men det var hurtigt glemt, for så snart man trådte ind i bygningen var setuppet dugfriskt og helt sit eget. Placeret ud over gulvet var gigantiske, oppustelige figurer i forskellige former og afdæmpede nuancer af hvid, beige, grøn, blå og gul. Som en moderne fortolkning af den rumænsk/franske kunstner Constantine Brâncușis skulpturer med sine grafiske udtryk og næsten totempæl-lignende organiske former. Ikke så underligt når det netop er den modernistiske kunstners arbejde og kunstneriske arv, der har ageret inspirationskilde for Naja til det kreative arbejde, der kulminerede i dag.

Og de grafiske, storladne silhuetter fortsatte, da modellerne indtog catwalken iført dekonstruerede jakkesæt, flagrende, printede kjoler, chunky strik med logoprint, hoodies, bomberjakker, denim og læder, læder, læder. Især jakkesættet var allestedsnærværende i alskens varianter, blandt andet et smukt et i skinnende babylyserød med oversize fit og et i lys beige nålestriber, som de fleste nok ville ønske de havde i garderoben og kunne hive frem. Igen og igen og igen.

Fællesnævneren var lag-på-lag og dristig styling, hvor skjorter og blazere var sammensat med fri hånd. Et ærme, der hang ned i siden eller var bundet om livet. En skjorte, der var vendt om eller halvt udenpå jakken. Et appellerende trick, der skabte en illusion af draperinger og fremtryllede spændende og dynamiske silhuetter, men som også gjorde det en anelse sværere for publikum, inklusive undertegnede, at afkode de enkelte items hver for sig.

Men der var bestemt looks, der råbte højere end andre. Som den voluminøse mørkegrøn, gulvlang kjole med slæb, der flakkede vildt bag modellen og det helt mørkebrune tone-i-tone sæt med velsyede løse bukser, kjole og oversize blazer. Simpelt, sofistikeret, lækkert. Lige til at hoppe i og føle sig bare ét lille skridt tættere på at kunne overtage verden.

Og skulle man nogensinde have været i tvivl om, at det er det, som Naja Munthe gerne vil have sine kunder til at føle, så er man det ikke længere. Hele showet emmede af kærlighed til kvinder og forskellighed, understreget af modellernes laid back cornrow-hårstyling kontrastfyldt kombineret med store firkantede og nørdede briller. For ikke at tale om det all female liveband, som spillede feministisk punkrock og hyldede seje kvinder i alle afskygninger. Præcis som Munthes kollektioner gør – og altid har gjort – det.

Se hele kollektionen her.