Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Mark Tans poetiske parade marcherer direkte ind i hverdagen

Mark Tan cementerede sin position som en af Danmarks eksklusive designere, der forstår at få det skræddersyede look til at se afslappet ud i et tidløst design, der rammer rent ind i den bæredygtige tanke.
Mark Tan cementerede sin position som en af Danmarks eksklusive designere, der forstår at få det skræddersyede look til at se afslappet ud i et tidløst design, der rammer rent ind i den bæredygtige tanke.

Mark Kenly Domino Tan, Thorvaldsens Museum, onsdag den 7. august 2019, klokken 14.00

Der var feel good-stemning med det samme under de hvælvede stuklofter, da Mark Tan gentog Thorvaldsens Museum som ramme for sit show. Den blev suppleret af en sprød one woman-optræden af sangerinden Pernille Rosendahl i døråbningen til museumsgården, hvis jordede farver gav ekko til en stor del af paletten i første indgange af kollektionen, hvor designeren forenede de modsatrettede begreber elegance og praktik i en stribe anvendeligt overtøj.

Der var trenchcoats, safarijakker, kortærmede jakker og frakker i flatterende silhuetter med fokus på talje og krop, men også med indbygget bevægelighed, så selv den mest elegante kvinde ville kunne svinge sig op på en cykel i det. Til de endnu køligere dage – som vi jo også kender i sommerhalvåret – havde han teamet op med Utzon og Saga Furs i et par diskrete forårspelse i samme sarte skala som overtøjet i de mere tekniske kvaliteter, men de vil nok have bedst af at blive båret til fods. Måske i de spidse hvide eller slangeprægede pumps, der sammen med de knapt så voluminøse guldsmykker, vi ellers er vant til at se fra Danmarks store smykkedesigner, Gerda Monies, understregede Mark Tans opdaterede 90’er referencer.

Siden han åbnede sin butik i Nyhavns-kvarterets modegade, har han været i direkte dialog med mange af sine kunder, og det er mere end noget andet deres behov, som har inspireret ham til primært at fokusere på tøj, der fungerer i hverdagen: de gode bukser, den tidløse skjorte, en taljeret vest i stedet for den evige habitjakke. Tøj, der ikke er kompliceret, men har en ærlighed i snit, farver og materialer, så det fremstår tidløst, og på sin egen måde skriver et kapitel til historien om en mere bæredygtig måde at fremstille og forbruge tøj på.

Han byggede videre på sine poetiske bluser med bindebånd i nye delikate smalstribede stoffer, og langskjorter med de cykelvenlige højde slidser som overdele til bukser eller afslappede kjoler på sommerdage i København som dem, vi oplever i denne uge.

Han holdt sig indenfor de douce farver som elfenben, lys oliven, beige, champignon og dueblå, der var med til at blødgøre den enkle, maskuline undertone, som går igen i flere af hans snit, men han gik også all-in på et feminint look i en lille parade af pudderfarvet net, silke og organza uden at være flirtende eller direkte sexet. En sprød cape i flere konvolutformede lag dansede smukt om skuldrene, ligesom et blødt kæmpesjal bundet med knude på ryggen over en stropløs knækort kjole gav lige præcis den eksklusive elegance, man går efter hos en designer som Mark Tan.

Se hele kollektionen her.