Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Da 10 års Ganni-kærlighed kulminerede i én stor regnfest

Det var vådt, festligt, episk, da himlen åbnede sig over Gannis jubilæumsshow, hvor kollektionen endnu en gang vakte begejstring – men for første gang ikke var det, vi kommer til at huske mest.
Det var vådt, festligt, episk, da himlen åbnede sig over Gannis jubilæumsshow, hvor kollektionen endnu en gang vakte begejstring – men for første gang ikke var det, vi kommer til at huske mest.

Ganni, Vester Farimagsgade 17, torsdag den 8. august 2019, kokken 17.00

Jeg ved godt, at episk er et stort ord. Men det er ikke desto mindre det første og eneste, der kommer frem på nethinden efter Gannis SS20-show torsdag aften. For det var næsten en episk oplevelse, da tre dages modeuge kulminerede i én stor regnfest. Ikke bare fordi kollektionen var smuk og på fin vis indkapslede den mentalitet af skandi-coolness, som har fået betegnelsen “Ganni Girl”. Og ikke bare fordi vi var tilbage på den tennisbane, hvor Gannis første show blev holdt. Før man vidste, hvor stor en succes de egentlig ville blive, men allerede dér fik en anelse om det. Selv ikke engang fordi selveste Mø spillede en helt fantastisk koncert og gav den fuld gas i Ganni fra top til tå. Nej, det var episk, fordi der var så meget energi og kærlighed til stede til det show, som repræsenterede Ditte og Nicolaj Reffstrups tiårsjubilæum som frontfigurer for Ganni. Kærlighed, men også respekt til dem og til det modeimperium, de har bygget.

For at sige, at Ganni er en modesucces, er som at spille en gammel kendingsmelodi, som vi allerede kender alle vers til. Det har de sidste fem års shows slået fast. Se bare på det overlegne containershow under SS19-sæsonen, der for alvor illustrerede deres størrelse, og som syntes svært at overgå. Og så alligevel. For sidste sæson gjorde de det med et fotosetup, der produktionsmæssigt sprængte rammerne for, hvad vores lille land hidtil har set. Men hvad gør man så, når man efterhånden har slået alle sine egne rekorder? Man sætter sig ned et kort øjeblik og trækker vejret. Kigger indad og finder ind til kernen af det, man egentlig kan – og vil. Og det er da også det, som Ditte Reffstrup har gjort denne sæson og har taget med sig i sin nye kollektion.

En kollektion, der derfor var både var fyldt med favoritter og stadig føltes dugfrisk. Flere genkendelige styles gik igen. Som den korte læderkjole med pufærmer, som allerede har hærget de københavnske gader og Instagram. Eller de mange leopard-styles, der må siges at være Gannis signaturprint, og som de da også har patent på, men som her kom i en smuk, overdimensioneret version. De grove støvler, sexede kjoler, strikveste og statement jakker. Men der var også smukke nye suits – et i fin, lys uld og med en pæn båndtalje om livet og et i sort med påsyede lilla blomsterlapper. Eller de rummelige denimbukser i næsten kokoon-agtigt snit, som – hvis vi kender Ditte Reffstrup ret – nok snart skal få overtaget den nuværende denimtrend. I et farvespænd, der strakte sig fra helt lys grøn og lavendel til chokoladebrun.

Men selvom Gannis kollektioner altid er et af modeugens absolutte højdepunkter, så bliver det denne sæson ikke det, man kommer til at huske mest fra den dag på tennisbanen. For selv da den faretruende himmel endeligt åbnede sig og kastede sin tunge sommerregn over os, var der lutter overskud til overs for Ganni. Pakket ind i de uddelte regnslag – bæredygtigt produceret selvfølgelig – dansede publikum, modeller og Mø sig igennem regnskyllet i samlet flok og bakkede op om showet, brandet og dets jubilæum.

Så tak til Ganni. Tak til jer, Ditte og Nicolaj. Ikke bare fordi I skaber tøj, der giver os lov til at være lige dem, vi er, og altid formår at overraske os med kollektioner og shows, der gang på gang overgår sig selv, men mest af alt fordi, I i dag gav os en showoplevelse, vi tager med os i hjertet.

Se hele kollektionen her.