Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Savile Row-punk og genbrugscouture

Søren Le Schmidt slog med aftenens show en tyk streg under den status, DNA og ekspertise han – som en stadig ung designer –på få år har opbygget.
Søren Le Schmidt slog med aftenens show en tyk streg under den status, DNA og ekspertise han – som en stadig ung designer –på få år har opbygget.

Soeren Le Schmidt, Paustian, tirsdag den 6. august 2019, klokken 18.00

“Det bliver stort denne gang” bebudede Søren Le Schmidt inden sit show. I modsætning til første gang han holdt show – i en parkeringskælder for nogle få udvalgte – var Paustian denne gang rammen om designerens show med 750 inviterede kunder, kendisser og presse, der overværede præsentationen fra denne specialist udi skrædderkunsten.

Kollektionen omfatter ikke blot de store rød løber-rober, som han især er berømt for. I år har han leveret ikke mindre end 30 brudekjoler udover de uforlignelige jakkesæt m/k, som så mange sværger til – også brude. Hans købestærke mandlige og kvindelige kunder – 60 procent af hans kunder er over 50 år – synes, at det er sjovt at gå til fest påklædt af den samme designer. Mændene, der nu også tør mere, bliver tilbudt pasteller som bubble gum pink og klar rød som skjorter, shorts-sæt, buksedragt med løbegang i taljen og jakkesæt. De samme kulører, som lyser til kvinder i sexede, korte kjoler med ét asymmetrisk rynket, stort skinkeærme og i de lange, enkle corsagekjoler, som Søren Le Schmidt er ekspert i ligesom en fantastisk, knaldrød, rød løber-kjole.

Forskellige typer modeller – tatoverede, blonde og sorthårede piger og drenge med samme candyfloss farvet hår og make-up, giver en London-punk-undergrundsstemning til det eminente Savile Row-skrædderlook, indbygget med skrædderens forståelse for kroppen. Understreget af næste must have m/k – superflotte korte støvler med metalnitter langs sålen, økologisk udviklet i Italien sammen med skomærket, ReyRey. Gerne brugt under de sindssygt flotte højtaljede perfekte herrebukser. Det er overlegent klassisk, elegant skrædderi og sexet på samme tid. Ligesom korte kjoler med store, rynkede skinkeærmer. Sort, cool og sexet.

Ekstra raffinementer er bukser, jakker og kjoler,  “bleeding” fra marine til hvidt  og fra hvidt til marine i bukser, jakker og kjoler.

Til Le Schmidts stringente, arkitektoniske linjer lægger han vægt på at finde tilbage til det gamle skrædderi, hvor han går i dybden med detaljerne. Som rigtigt paspolerede lommer, betrukne knapper, et korrekt presset lækkert revers. Finesser, der er grundstenen i det enkle design – ingen mønstre eller print, skrædderiet taler for sig selv, seriøst, men mere legesygt, end han plejer. Der er både punk og sportsreferencer – og bæredygtighed er opnået ved brug af restmaterialer købt på rejser. Plus ved genbrug af gamle styles, der er lavet om.  Mere omsorg for miljøet er der i Søren Le Schmidts SLS lommeaskebæger udformet som et gammeldags herrelommeur til tyggegummi og cigaretskod. “Minimize your foot prints,” som han siger.

Se hele kollektionen her.