Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Futuristisk elegance

Det var et kærkomment gensyn med Freya Dalsjøs komplekse silhuet-konstruktioner og eminente materiale forståelse.
Det var et kærkomment gensyn med Freya Dalsjøs komplekse silhuet-konstruktioner og eminente materiale forståelse.

Freya Dalsjø, Biblioteket Rentemestervej, onsdag den 7. august 2019, klokken 11.00

Freya Dalsjø har altid været helt sin egen, for selvom hendes kollektioner altid har været meget forskellige, har hun altid haft et klart dna. Femme fatale’en, den stærke og fandenivoldske kvinde pænt pakket ind i skulpturelle silhuetter, der udfordrer modens mere gængse af slagsen.

Og dagens show var ingen undtagelse. Her viste Freya Dalsjø en eksperimenterende kollektion, der tog os igennem mange konstruktionsteknikker, som fint skabte balance mellem materialernes lethed og formernes kompleksitet.

Som den helt tynde silkegeorgette, hvor snoede nylonbånd skabte smukke farver, eller det metalindvævede stof, der kunne formes og krølles som papir og skabte alt fra smukke toppe til helt korte nederdele. Eller den hvide dekonstruerede jakke i en fed silkeduchess. Også farver blev brugt i kollektionens formsprog, hvor sart orange, hvid, sort og svag lyseblå snoede sig ind mellem hinanden og skabte organiske former. Men der var også de mere enkle ting, som den smukke skjorte i silkesatin – selvfølgelig med et Dalsjø-touch, velsiddende bukser, og selvfølgelig var der også statement pieces i struds, som en knaldrød konstrueret vest eller en oversize hvid kappe. Alt sammen krydret med spændende smykker designet af Inger Grubbe.

Selvom kollektionen havde en futuristisk overtone, sad man alligevel tilbage med indtrykket af en kollektion, der både var tidløs og elegant, samtidig med at den var enormt relevant. Efter et par sæsoners fravær var det dejligt at have Freya Dalsjø tilbage på showkalenderen.

Se hele kollektionen her.