Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Tøjet talte til morgendebut fra Pseudonym

Pseudonym præsenterede sjældent raffineret og salgbar debutkollektion med print og underspillede detaljer i højsædet.
Pseudonym præsenterede sjældent raffineret og salgbar debutkollektion med print og underspillede detaljer i højsædet.

Pseudonym, Lille Strandstræde 18P, tirsdag den 6. august 2019, klokken 9.30

Med duften af friskbagt brød og lyden af en summende storbymorgen i Lille Strandstræde i Nyhavn som bagtæppe, bød debutanten Jacques Zhang og hans mærke Pseudonym alle interesserede velkommen til sin præsentation. For alle forbipasserende var vitterligt inviterede til denne morgenpræsentation i det blomsterdækkede lokale i en lille, anonym baggård, hvor sprøde jazztoner lokkede dig nærmere og til at vågne op og gå på opdagelse i den spændende kollektion, der blev præsenteret på grupper af unge fyre, der stod eller sad i blomsterhavet.

Jacques Zhang skaber tøj – med tyk streg under tøj. Han lægger vægt på, at det er tøjet, der skal fortælle historierne om hans virke, og at det skal give dig oplevelser – gode som dårlige. Der er ingen samlet historie, der binder kollektionen sammen og dermed potentielt kan skygge for oplevelsen af det enkelte stykke tøjs nøje gennemtænkte tilblivelse. Designmæssige detaljer som skjulte lommeløsninger og eksperimenterende ærmekonstruktioner er vigtigere end floskler om linjer fra bygninger eller et bæredygtigt materiale som bærende element, fremgår det tydeligt.

Jacques Zhangs koncept er, at der intet koncept er ud over de oplevelser, han kan skabe med sine hydbridkreationer. For som flanørens slentrende, observerende livsfilosofi dikterer, blander Jacques Zhang nemlig sit ophav i Singapore og USA med den danske uddannelse, som Royal Academy of Arts i København gav ham med afgang i 2017, og alt dét, han møder på sin vej.

Han leger med det allestedsgenkendelige, som et par smart tech-bukser skåret som jeans. Eller den lilla, voksede cambric-frakke med raglanærmer, der er flot i sig selv, men som har fået en overfladebehandling, der gør den vandafvisende og dermed til et interessant bud på en regnfrakke, der er i høj kurs i det ustadige danske vejr. Begge styles bliver i øvrigt kun flottere af at blive oplevet helt tæt på.

Mest fremtrædende er dog de mange flotte print lavet af Jacques selv. På både jakkesæt og frakker og skjorter træder de farverige mixed-media collage-illustrationer frem og skaber et personligt udtryk.

Allerbedst tager de sig ud på hans signatur-silketørklæder og på det sportstøj, der også fylder meget i kollektionen. Cykeltøj, løbetøj og generelt active wear i fortrinsvis blå, lilla og cremefarvede toner vidner om en designer, der har forstået sin hjemmebane, der flyder over af den slags tøj i disse tider. Men de står alligevel ud med det ekstremt velkomponerede printarbejde. Især en top med asymmetriske raglanærmer, den ene hvid og den anden sort og hvid-ternet, med et blå-grønt print med et overrasket kvindeansigt på forsiden, er et oplagt bud på en storsællert i det københavnske bybillede side om side med styles fra de etablerede mærker.

Stærk debutkollektion, der viser både det sofistikerede og fokus på salgbarhed. Og så har Pseudonym i øvrigt allerede sat produktion i Europa op, hvilket vidner om brandets seriøsitet og realisme – tøjet skal gås med, ikke kun vises.

Se hele kollektionen her.