Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Det Vilde Vesten tur/retur

Der var både heste, cowboystøvler og ægte western-stemning til Résumés gennemførte SS20-præsentation, hvor der var plads til leg, og intet var overladt til tilfældighederne.
Der var både heste, cowboystøvler og ægte western-stemning til Résumés gennemførte SS20-præsentation, hvor der var plads til leg, og intet var overladt til tilfældighederne.

Résumé, Frederiks Bastion, tirsdag den 6. august, klokken 13.30

Med overskriften “Brokeback” var scenen sat til et ægte western-scenarie med reference til filmen “Brokeback Mountain”, hvor to cowboys indleder et forhold under en overvintring på førnævnte bjerg. Og søstrene bag Résumé, Emma Lohmann og Anne Louise Faurholt, indfriede forventningerne.

Præsentationen blev holdt ved Frederiks Bastion med et udendørs setup op ad bagvæggen på det gamle krudtmagasin langs Voldene, hvor slidte og smuldrende mursten og vinduer med aldrende skodder realiserede drømmen om det støvede landskab i Vesten. I baggrunden stod to heste og deres cowgirls, og foran muren var små podier samt ét stort i midten. Alle malet i helt lys himmelblå med store buketter af strålende gule solsikker.

I gentagende loops af seks minutter kom modellerne frem i styles, der strakte sig fra netop lyseblå, til lyserød, pink, lavendel, beige og enkelte skrigorange indskud. På fødderne var alverdens udgaver af ægte cowboystøvler, og en enkelt model var sågar iført en lyserød cowboyhat med snoren bundet stramt under hagen i ly for den kølende sommervind. Alle bar de – selvfølgelig – hestehaler med små sorte og similistenbesatte sløjfer. Til tonerne af “Jolene” sang countrysangerinden over dem alle, Dolly Parton, kollektionen frem.

En kollektion kendetegnet af flagrende sommerkjoler med flæser, frynsebesatte skjorter, slangeskind, hvid denim og overdimensionerede kraver, der faldt dovent ned over modellernes skuldre. En sort/hvid læderjakke med frynser på ryggen og ned langs armene og i samme farveskala en iøjnefaldende pailletjakke med små heste på brystet og skabt i et snit, der mindede om et track suit. Generelt var de sporty referencer gennemgående i den ellers tydeligt western-inspirerede kollektion, hvor lyseblå, skinnende track pants var presset ned i cowboystøvlerne, og hvor detaljer som lynlåse, pink badedragter og changerende blå/lilla metallic- og laktekstiler mindede os om, at vi trods alt er milevidt fra tiden, hvor Det Vilde Vesten var mere end blot en Hollywood-klassiker.

Enkelte items trådte frem, som den pailletbesatte, stribede, lange kjole i alle regnbuens farver eller den ditto lange blå og hvide ærmeløse kjole med bånd i nakken. Begge båret af en af de fem mandlige modeller, som til sidst indtog podiet for sig selv – en castingtendens, der allerede nu, én dag inde i denne sæson, tegner til at blive en af de største for SS20.

Generelt leverede Résumé-søstrene endnu en overbevisende præstation, som understregede, at der stadig er – og skal være – plads til at lege i denne branche. Plads til at få en idé og så gå med den hele vejen. Måske er western-stilen ikke den mest opfindsomme – Résumé er trods alt ikke første brand, der satser på cowboystøvler og “Det Lille Hus på Prærien”-kraver – men den var gennemført til punkt og prikke. Og for det skal de have ros. For selvom det kun var for én dag, så var det alligevel en fornøjelse at rejse med dem tur/retur til Det Vilde Vesten.

Se hele kollektionen her.