Ny konference: CBS og Designskolen Kolding vil skabe bro mellem forskere og erhvervslivet
Små og mellemstore virksomheder arbejder med bæredygtighed som aldrig før. Men er arbejdet så effektivt, som det kunne være?Det er mere reglen end undtagelsen at modefirmaer i 2019 arbejder med bæredygtighed på en eller anden måde. Men hvordan implementerer man som SMV strategisk bedst initiativer for at fremme den grønne udvikling? Det er et spørgsmål, der ofte bliver stillet i disse miljøopmærksomme tider – især i kølvandet på FNs 17 verdensmål for en bæredygtig udvikling på verdensplan, der blev formuleret i 2015, men som kan være vanskeligt at svare entydigt på.
For at komme tættere på et svar på dette multifacetterede spørgsmål, er Copenhagen Business School og Designskolen Kolding gået sammen om at arrangere The Sustainable Fashion Research Agenda (SFRA), der finder sted 13. maj 2019 i Carlsberg Academy i København. Her har de inviteret en række af de førende forskere på området til at give deres bud på, hvordan man rent faktisk arbejder hensigtsmæssigt hen imod bæredygtighed. De ønsker nemlig at forene forskere og erhvervslivet, at give et indblik i hvor forskningen peger henad, som forhåbentligt kan skabe mere velafrundede løsninger på vores fælles klimamæssige udfordring.
Mere forskningsbaseret viden til virksomhederne
“Fra forskningssamfundet mener vi, vores viden bliver sat for lidt i spil i forhold til virksomheder – også selvom vi alle har virksomhedssamarbejder i vores daglige virke. Vi vil gerne række ud og gøre vores viden tilgængelig og skabe debat, der er baseret på vores nyeste resultater,” fortæller lektor og arrangør Else Skjold om baggrunden for arrangementet, der inviterer forskere, designere, foreninger, NGO’er, journalister og andre med en interesse i feltet til at deltage og dele erfaringer.
“Vi ser mange SMV’er stå lidt tilbage på perronen med velmenende, men også meget omkostningstunge og risikofyldte anbefalinger om komplekse take-back systemer, nye såkaldte ‘bæredygtige’ materialer, eller transparens. Vi kan tilbyde en debat om, hvordan disse virksomheder kan nå i land med mange af deres bæredygtige ambitioner med langt mere adapterbare og strategiske beslutninger, som bunder i gode gammeldags dyder som ordentlighed, kundeforståelse og produktudvikling – parametre, der ofte er gået tabt igennem de seneste årtiers standardisering og masseproduktion.”
Bæredygtighed er et bredt felt og derfor er arrangementets fokus kogt ned de fire temaer compliance, certificering, cirkularitet og bæredygtighed og (for-)brug. Dørene åbnes klokken 9 og der indledes med en række paneldiskussioner og oplæg, blandt andet af den bæredygtige forskningspioner Kate Fletcher, der formulerede begrebet ’slow fashion’ og Rebecca Burgess som står bag projektet ‘Fibershed’, som arbejder med at decentralisere fiberproduktion. Herefter bliver den viden, som man forhåbentligt har tilegnet sig i løbet af dagen, sat i spil med workshops, hvor virksomhederne og eksperterne vil diskutere betydningen og implementeringen af forskningsresultaterne i fællesskab.
Arrangementet er støttet Carlsberg Fonden og The Research Council of Norway som en del af deres Future Ways of Working (275347) in the digital economy. Alle kan deltage, men billet skal købes. Tilmelding senest 20. april 2019. Læs mere her.