Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Karl Lagerfeld er gået bort

Den ikoniske Chanel-designer er død i en alder af 85 år.
Den ikoniske Chanel-designer er død i en alder af 85 år.

Verdens måske mest ikoniske designer og kreativ direktør for modehuset Chanel er netop gået bort i en alder af 85 år. Det skriver Business of Fashion.

Designeren har i de sidste syv årtier foldet sit kreative talent ud i den globale modebranche for modehuse, der foruden Chanel tæller navne som Balmain, Fendi og sit eget eponyme mærke Karl Lagerfeld. I de seneste år har han dog især været kendt for sine storslåede shows for Chanels haute couture, hvor han har omdannet Paris’ Grand Palais til alt fra en fransk have til et supermarked, en rumraket og en strand med vandkant. Shows, hvor den efterhånden aldrende designer altid selv indtager catwalken til sidst og bukker for sine mange fans.

Under modehusets show under couture-modeugen i Paris den 22. januar var Karl Lagerfeld dog ikke selv til stede for første gang, eftersigende på grund af træthed. Og allerede her begyndte spekulationerne i branchen om, hvorvidt den ellers så friske Karl Lagerfeld var begyndt at overveje at træde tilbage.

Ifølge Business of Fashion døde Karl Lagerfeld i Paris, som den oprindeligt tyske designer har kaldt for hjem i mange år.