Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Linea G
Alle nyheder, Indland

Grundahl-niecer vil skabe sug i maven og misundelige blikke med nyt brand

Med fokus på de enkle snit vil Linea og Anne Grundahl gå ind i debatten om holdbare garderober og skabe tøj, der kan holde i generationer.
Med fokus på de enkle snit vil Linea og Anne Grundahl gå ind i debatten om holdbare garderober og skabe tøj, der kan holde i generationer.

Det ligger noget af en forpligtelse i efternavnet Grundahl. Især, hvis man som de to kusiner – og niecer til Ivan Grundahl – Linea og Anne, vælger at starte et tøjbrand. Men Linea G., som brandet hedder, er heller ikke skabt uden skelen til den familiære arv – en arv, der slår fint i takt med tidens tidløse takter.

Omdrejningspunktet er nemlig at skabe enkelt tøj, der viger udenom flygtige tendenser og bevarer sin aktualitet selv 25 år efter, det er købt. Akkurat som det var og stadig er hos onklens eponyme mærke.

“Folk skal stoppe med at købe så meget tøj. Vi vil selvfølgelig gerne have kvinderne derude til at købe vores tøj. Men ikke for enhver pris. De skal købe vores tøj, fordi det klæder dem, og fordi de ser det som en del af deres garderobe de næste mange år,” fortæller Linea Grundahl, designeren i Linea G.

“I virkeligheden vil vi bare gerne erstatte overforbruget med bæredygtigt forbrug ved at designe det tøj, der bliver hevet frem gang på gang, også efter 25 år. Tænkt sig, hvis vores tøj kan gå videre til næste generation, og give samme følelse i maven og misundelige blikke fra veninderne,” supplerer kusinen Anne Grundahl, der er formidleren i duoen.

En forpligtende og inspirerede arv

Selvom det kan virke som noget af en opgave at følge i fodsporet på en bannerfører for det tidløse og langtidsholdbare design, er de to kusiner fulde af gå-på-mod. Og med respekt over for den arv, som deres onkel har formet og som har manifesteret sig i mange kvinders – inklusive begges mødres – garderobeskabe gennem fire årtier.

“Vi er utrolig stolte af at kunne føre Grundahl-navnet videre – på vores helt egen måde. Ivan har altid holdt sig langt fra de hurtige trends og været kompromisløs – og ja, nærmest tidsløs i sin stil – og det har vi ikke kunnet undgå at lade os inspirere af. Hans stil er et tydeligt bevis på, at god stil aldrig går af mode,” fortæller Anne Grundahl. Linea Grundahl istemmer:

”Vi er vokset op med, at Ivans design har fyldt meget i vores mødres garderobeskabe. Jeg får altid ny inspiration ved at gå på opdagelse her. Det er jo nærmest en tidslomme. Kjoler, bukser, jakker, strik som har overlevet 80’erne, 90’erne og 00’erne, og som næsten er mere aktuelle, end da de blev lavet”.

Linea G.s første kollektion lander i butikkerne til august 2019.