Seneste
Artikler
Podcasts
Jobs
Munthe
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Vintertur i sensommerhaven

Naja Munthe fejrede 25-års jubilæum med en efterårskollektion, der med sensommerfarver og urbane vibes står som et fremragende bud på en garderobe til en voksen kvinde.
Naja Munthe fejrede 25-års jubilæum med en efterårskollektion, der med sensommerfarver og urbane vibes står som et fremragende bud på en garderobe til en voksen kvinde.

Munthe, The Plant, torsdag den 31. januar klokken 10.00.

Et af de vigtigste musts på showlisten er altid Naja Munthe. Den yndige, feminine, stærke designer, der i år fejrer 25-års jubilæum.

Naja har til AW19-sæsonen været en tur i sensommerhaven. Dér, under en skyfri himmel, har hun plukket frugter og bær – hindbær, solbær, ribs, brombær og blommer. Bragt dem ind på bordet dækket af en rød- og hvidternet dug og lagt dem til tørre på ternede viskestykker.

Forelskelsen i sommerbærfarverne har hun brugt som inspiration til kollektionen, der blev vist imellem fem spejlblanke udgaver af Peis’ Louvre-pyramide og åbenbaredes med først en grå-/hvid-/ribs-ternet trench – coated med skinnende overflade. Gamle uldtæpper har inspireret til tern i mange udgaver, der gik igennem kollektionen. Store og små sat sammen og brugt som ternede jakker over bærfarvede, småblomstrede chiffonkjoler.

Et sæt af en lang frakke over matchende bukser i trikolorefarvede, store viskestykketern – blå og rød på hvid bund – synede internationalt elegant. Tilsvarende fungerede store brombærfarvede tern på himmelblå bund som en dristig og smuk ny farvekombination, mens mere elegance svajede i en lang, camelfarvet trench over matchende vide bukser. De brede bukseben gik i øvrigt igennem kollektionen og virkede også godt under maxilange chiffonkjoler.

Slå-om-kjoler skåret med to brede, rynkede etager i nederdelen svingede om anklerne – i himmelblå chiffon med bittesmå skinnende prikker, i ribsrød, blomstret silkesatin og i bærblomstret chiffon på sort bund. En asymmetrisk, superfint skåret lædernederdel så godt ud med Naja Munthes altid fine angora-agtige strik – stribet eller med sølvmetallisk indvirkning, og lyseblå og hvide mælkedrengestriber lyste af sommer i kjoler, nederdel og skjorter skåret med hagesmækfront som til herrernes kjole og hvidt.

De maskuline tern clashede som kontrast til de feminine silhuetter, hvor bærrene og det småblomstrede print var trukket lidt skævt og dekonstrueret på chiffon, ofte indvævet med guldtråde. En mørkeblå/sort jacquardvævet volumenjakke med pelskrave var simpelthen et overdådigt stykke overtøj. En brombærlilla, langhåret og lang jakke frister. Blød og lækker. En bomberjakke i coated sort lak og sølv promeneredes overlegent frækt og flot foran en hyggelig, hindbær og hvid kro-ternet dynevest.

Logomania kalder Naja Munthe sit logo, nyt på tasker, sko og T-shirts – og så har shocking pink fået en søster: knaldlysende shocking koral. I en smygende slå-om-kjole. En selvsikker, garanteret vinterforfører.

Naja Munthe viste med sine sensommerfarver og urbane vibes et fremragende bud på en garderobe til en voksen kvinde, der er i fuld kontakt med verden omkring sig. Med alt hvad den byder på af ny musik, streetkultur og mode – uden det på noget tidspunkt bliver hverken påtaget ungt eller for meget. En balance, der kan være svær at ramme, men som hun har fundet og overbevisende leverer.

Se hele kollektionen her.