Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Malene Birger
Alle nyheder, Indland, Modeuge, SHOWANMELDELSE

Mathilde er landet hos Malene

By Malene Birger-kvinden er (endelig) blevet genopfundet i Mathilde Torp Maders streg - og vi byder hende velkommen.
By Malene Birger-kvinden er (endelig) blevet genopfundet i Mathilde Torp Maders streg - og vi byder hende velkommen.

By Malene Birger, Rahbeks Allé 21, torsdag den 31. januar 2019 klokken 12.00.

Der var noget symbolsk over, at dagens By Malene Birger-show blev holdt på mærkets hovedsæde; en sort-hvid patriciervilla på Frederiksberg, der stammer tilbage fra dengang Malene Birger selv sad i førersædet. For er man kommet i villaen siden dengang, har man også kunnet følge udviklingen i huset, med nye designere og nyt interiør. Jo jo, man kan stadig genkende designeren Malene Birger i huset, men der er også sket en masse nyt, og lige netop den fornemmelse sad man tilbage med efter at have set Mathilde Torp Maders AW19-By Malene Birger-kollektion. By Malene Birger-DNA’en var tydelige, men Mathilde havde stadigt formået at udtrykke den på sin egen måde.

By Malene Birger

Kollektionen var elegant og ladylike, men uden at blive kedelig. Silhuetterne var strammet op og farvepaletten, i primært neutrale toner kun brudt af enkelte pasteller, virkede både tilgængelig og indbydende. Fra åbningslooket, Juliane Grüner i sorte cigaretbukser, hvid silkeskjorte og kort sort rulamsjakke med grafiske gulddetaljer, til den råhvide sømandsinspirerede uldjakke med tone-i-tone culottebukser. Man skulle tro, at Mathilde havde været en tur i arkiverne efter inspiration, blandt andet til nyfortolkningen af brandets signatur-blomsterprint, der nu var forstørret op på blandt andet en smuk brunlig kappe, der var med til at understrege kollektionens genfundne elegance, sammen med en sort og hvid-farvet frakke med at grafisk bærestykke på bagsiden. Der var også stadig de skråtskårede kjoler i rib-strik og victorianske strikkjoler med flæser, der skabte fine 3d-effekter og gav kjolerne et 70’er tvist.

By Malene Birger

70’erne var også at spore i kollektionens dyriske og mere skovagtigt tema, som pelsen og silkesættet med et nærmeste antilopepels-agtigt print. Eller det sammensatte blomsterprint, vi allerede havde set en flig af på invitationen, og som Line Brems bar i et fuldt sæt, der også kom i en kjole med en asymmetrisk tørklædesøm. Og den store dunjakke i ternet uld med stribede bukser i beige og sort. En af favoritterne var den mangefarvede block color-lædernederdel med en oversized jakke over. Og så var der taskerne – specielt den nye Scooby Bag i kviltet slangeskind – var elegante og klassiske og stadig med en lille snært af 70’erne over sig.

by Malene Birger

Det var rart at se en By Malene Birger-kollektion, der igen virkede let og tilgængelig, og hvor man kunne se mange forskellige typer af kvinder i designet. Det er som, at Mathilde Torp Mader nu er landet i sin nye rolle og har formået at genopfinde By Malene Birger-kvinden. Godt gået, Mathilde – vi glæder os til at se mere.

Se kollektionen her.