Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, Indland

Nyt til de rejsende, plastikundertøj og fængselssilke

Årets sidste opsamling inden jul byder på et nye accessories-brand til de rejsende, ny plastikmode og silketøj fra Carcel.
Årets sidste opsamling inden jul byder på et nye accessories-brand til de rejsende, ny plastikmode og silketøj fra Carcel.

2018 er snart forbi, hvilket indbyder til refleksion over året, der er gået. Hvad har været de største taleemner? Hvad har interesseret – og måske endda chokeret – branchen i det forgangne år? Og hvad er der sket af nye udviklinger – på både godt og ondt?

Svaret på disse spørgsmål favner alt fra de store globale brandpunkter som bæredygtighed, diversitet, #metoo og post finanskrise-økonomien, men også de mindre kritiske og dog stadig vigtige emner som influencer marketing, internationale ekspansionsplaner, opdaterede brancheprofiler og nye virksomhedseventyr har præget året, der er gået herhjemme i vores egen lille og ambitiøse modebranche.

I denne sidste uge inden juleferien har vi som sædvanlig taget et kig tilbage i arkiverne, for at se, hvad det egentlig er, I allerhelst vil læse om. Og selvom det er tydeligt, at de store emner står højt på dagsordenen, har også historier om nye ansættelser, positive regnskaber og nye butikssatsninger været mindst ligeså aktuelle i 2018, som de altid har været.

Herunder kan du læse – årets sidste – korte gennemgang af det, der har kendetegnet ugen i mode. Og med det ønsker vi jer alle en rigtig glædelig jul og et godt nytår!

Til de rejsende

Lige på falderebet til 2019 tilføjes et nyt dansk brand til den voksende liste af virksomheder, der har spottet et marked indenfor kombinationen af rejsetilbehør, rejsetips og mode. Nomad Cph, som brandet hedder, specialiserer sig i rejseprodukter og har netop sendt deres første kollektion på gaden. En kollektion, der med titlen ’Copenhagen Dream’ er inspireret af Designer og stifter Anne-Sophie Brandts egen hovedstad:

“Der manglede et rejsebrand på markedet, som tilbød rejseprodukter til den designbevidste forbruger, som samtidig giver mulighed for et produkt med personligt præg. Ligesom mode er et element af personlig stil, skal rejseartikler også være det, uden at forbrugerne skal søge til high end-modehuse,“ siger hun om ambitionerne for sit nye mærke.

Nomad Cphs første kollektion kan købes online allerede nu.

Carcel – nu i Thailand

Det er efterhånden et helt år siden, at det danske mærke Carcel første gang fortalte, at deres næste produktionsdestination var Thailand med ønsket om at udvide både deres støtte til kvinder i fængsler og deres sortiment med en ny linje af silkeprodukter. Men nu er brandet – efter mange måneders udvikling, oplæring, sourcing og tests – endelig klar til at sende deres nye satsning ud til forbrugerne. Carcels første silkekollektion består af tre forskellige slags silkematerialer: twill silke, traditionel thailandsk silke og dronningesilke, som alle er udvundet i Thailand. Og på udvalgte styles har Carcel desuden ladet sig inspirere af den stærke thailandske tradition for håndbroderi og ladet de kvinder, der har syet tøjet, brodere deres eget navn på.

Carcels silkekollektion lanceres officielt under Copenhagen Fashion Week i januar 2019.

Fra gammel plastikflaske til innovativt undertøj

Det stigende problem med plastikforurening har fået adskillelige brands til at se på metoder for, hvordan man kan omdanne brugt plast til nye materialer – og på den måde både fjerne uønsket affald i naturen og genanvende allerede brugte ressourcer. Én af dem er Asos, der netop har lanceret en ny linje af undertøj, som er lavet af genbrugt polymid og polyester, som er udvundet af netop gamle plastikflasker. Kollektionen, som har fået det passede navn ‘Recycled Lingerie collection’, er en del af den britiske onlinegigants igangværende ‘Eco Edit’-strategi, der har til formal at gøre deres forretning mere miljøvenlig. Derudover er kollektionen også tilgængelig i samtlige af Asos’ linjer for mere inklusivitet, herunder ‘Curve’ og ‘Fuller Bust’, som betyder, at størrelserne rangerer fra en britisk 8 til 28.

Kollektionen er tilgængelig hos Asos nu.

Mere plastik bliver til mode

Og nu vi er ved plastikdebatten. Parley for the Oceans er én af de organisationer, som dagligt kæmper for at mindske mængden af plastik, der svømmer rundt i vores verdenshave. Det har de blandt andet gjort ved at samarbejde med tøjbrands, herunder Adidas, om at benytte plastik i deres kollektioner. Men nu er de selv på banen med en kollektion af tasker, der er lavet af genanvendte flasker. Alle tasker i kollektionen, der er lavet i samarbejde med den amerikanske kunstner Julian Schnabel, består hver af cirka fem plastikflasker, der er indsamlet fra kysstrækninger og ø-områder af Parleys egen globale cleanup-netværk. For hver solgt taske vil organisationen desuden fjerne yderligere ti kilo plastaffald samt donere penge til uddannelse og nye initiativer indenfor området.

Taskerne er allerede nu tilgængelige på Parley for the Oceans webshop.