Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
V&A Press Office
Alle nyheder, Bæredygtighed, Indland

Anmelderrost modeudstilling kommer til København

Som den første destination efter premieren i London, vil udstillingen Fashioned from Nature kunne opleves helt eksklusivt på Geologisk Museum i København.
Som den første destination efter premieren i London, vil udstillingen Fashioned from Nature kunne opleves helt eksklusivt på Geologisk Museum i København.

Det er nok de færreste, der tænker på biller og dyrekranier, når de klæder sig på om morgenen.

Ikke desto mindre vil Geologisk Museum nu sætte fokus på det mangefacetterede og komplekse forhold, der ligger mellem moden og naturens forunderlige verden. Udstillingen Fashioned from Nature er en hyldest til naturens visuelle indflydelse på modehistoriens mønstre, former og farver og viser, hvordan moden har hentet både inspiration og ressourcer i naturen – hvilket ikke er uden komplikationer.

Siden 2000 er verdens tøjforbrug fordoblet. Det betyder, som vi ved, en stor miljømæssig belastning for naturen. Udstillingen vil derfor sætte fokus på konsekvenserne af modeindustriens brug af naturlige materialer samt de produktionsmetoder og forbrugsvaner, der gør den til en af de mest forurenende i verden.

Versioneret udstilling

Fashioned from Nature er oprindeligt udviklet til verdens førende modemuseum, Victoria and Albert Museum, men nu har Statens Naturhistoriske Museum lånt en stor del af udstillingen til Danmark og skaber en ny version i samspil med deres egen samling af naturgenstande.

Det betyder, at man vil kunne opleve ypperligt håndværk fra den legendariske draperingsdronning Madame Grés og flere hundrede år gammel broderingskunst side om side med eksotiske fuglefjer, udstoppede kolibrier og plantefrø såvel som moderne kreationer fra modeverdens top. Heriblandt sætter blandt andre Stella McCartney, Nike og Calvin Klein naturens efterhånden sparsommelige ressourcer under kreativ lup og blandt andet designet tøj af genbrugte plastikflasker samlet i verdenshavene.

Udstillingen vil vise forbrugerne, hvor de selv kan gøre en forskel, når det kommer til natur og mode, men også hvor industrien lige nu skaber innovative løsninger på selvsamme problemer. Alt sammen for at skabe en mere bæredygtig modefremtid, hvor der er balance mellem natur og industri.

Fashioned from Nature åbner på Statens Naturhistoriske Museum i foråret 2019.