Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Margiela – the Hermès years
Alle nyheder, FASHION FORUM ANBEFALER, Indland

3 internationale modeudstillinger

Hvad enten du skal til Amsterdam, London eller Stockholm kan du lige nu finde inspirerende modeudstillinger, der giver grund nok til en weekendtur væk fra hverdagen.
Hvad enten du skal til Amsterdam, London eller Stockholm kan du lige nu finde inspirerende modeudstillinger, der giver grund nok til en weekendtur væk fra hverdagen.

Margiela, The Hermès Years

Udstillingen ‘Margiela, The Hermès Years’ har rejst fra Antwerpen til Paris – og nu er turen kommet til Stockholm på museet Artipelag. Denne udstilling udforsker årene, hvor Martin Margiela fungerede som chefdesigner hos Hermès. Udstillingen er bygget op med to parallelle scenarier, der viser, hvordan hans DNA som designer kom til udtryk hos henholdsvis Hermès og Maison Martin Margiela.

Margielas Hermès-design er gennemtænkt og gennemført ned til den mindste detalje, og udstillingen viser på fornemmeste vis, hvordan han har transformeret sine ofte ekstreme ideer til at passe til Hermès univers. Alt tøj har flere funktioner og kan skifte form og udtryk, så det kan bruges gennem mange sæsoner og hele liv og stadig være lige relevant. Og så er det hele bare utrolig smukt – både tøjet og set-uppet. Husk at købe bogen, der er lavet til udstillingen. På redaktionen har vi set ‘Margiela, The Hermès Years’ i Antwerpen og Paris og anbefaler den på det varmeste.

’Margiela, The Hermès Years’ kan ses på Artipelag i Stockholm indtil den 10. marts 2019.

'Margiela, The Hermés Years' på Artipelag I Stockholm.
‘Margiela, The Hermès Years’ på Artipelag i Stockholm.

Fashioned From Nature

Victoria & Albert Museum i London har for nylig slået dørene op for denne udstilling, som sætter fokus på forholdet mellem mode og naturen. Udstillingen er bygget historisk op og starter i 1600 og fortsætter op til i dag. Målet med udstillingen er at gøre opmærksom på den negative indflydelse modeindustrien har haft på naturen både i form af materialer fra (truede) dyr og den forurening, tøjproduktionen hvert år er skyld i.

“Jeg tror, at mit mål er, at bæredygtighed en dag ikke længere ses som noget særligt. Når jeg læser, at bæredygtighed er en ny luksus, tænker jeg ofte ’Det er jeg ikke særligt vild med.’ Det burde ikke være en luksus, det burde være hverdag, det burde være fuldstændig integreret helt fra starten,” har kuratoren bag udstillingen Edwina Ehrman udtalt til Britisk Vogue om bevæggrundene for udstillingen.

’Fashioned From Nature’ kan ses på V&A Museum i London frem til den 27. januar 2019.

'Fashioned From Nature' på V&A Museum i London.
‘Fashioned From Nature’ på V&A Museum i London.

The Fashion For Good Experience

’The Fashion For Good Experience’ er ikke bare en udstilling, men et helt museum dedikeret til bæredygtig mode. Museet åbnede i Amsterdam i starten af oktober i år, og er verdens første interaktive museum, der udelukkende fokuserer på bæredygtig mode. Organisationen bag museet, Fashion for Good, fokuserer på ’The Five Goods’, som er gode materialer, god økonomi, god energi, godt vand og gode liv. Det er fem kriterier, som ifølge Fashion For Good skal være til stede, for at man kan kalde tøj for godt eller bæredygtigt. På museet kan du lære, hvordan dit tøj er produceret og hvilke nye innovative løsninger, der findes, som kan gøre aftrykket fra modeindustrien bedre. Du kan også lære om konkrete måder, hvorpå du som forbruger kan gøre en forskel i kampen for miljøet.

The Fashion For Good Experience har åbent alle dage, og der er fri entré. Besøg deres hjemmeside her.

The Fashion For Good Experience i Amsterdam.
The Fashion For Good Experience i Amsterdam.