Seneste nyt fra modebranchen
Artikler
Podcasts
Jobs
Alle nyheder, FASHION FORUM ANBEFALER, Indland

5 inspirerende modedokumentarer

Brug efterårsferiens sidste weekend i selskab med dokumentarfilm, der gør dig klogere på brands og designere fra modebranchen.
Brug efterårsferiens sidste weekend i selskab med dokumentarfilm, der gør dig klogere på brands og designere fra modebranchen.

Bill Cunningham New York (2010)

I denne dokumentar følger vi den ikoniske streetstyle-fotograf Bill Cunningham rundt i New York, mens han gør det, han gør bedst: tager smukke billeder af folk på gaden og spotter trends, mens de skabes. Se filmen, når du vil motiveres til arbejdsomhed og inspireres af Bill Cunninghams stærke passion for mennesker og mode.

Bill Cunningham New York’ kan ses på Filmstriben her.

Filmplakat fra ‘Bill Cunningham New York’.

Iris (2014)

I ‘Bill Cunningham New York’ møder vi også modelegenden Iris Apfel, og hende kan du se meget mere til i filmen ‘Iris’. Her får du et intimt indblik i hendes ekstravagante stil – både påklædningsmæssigt, i hendes måde at arbejde på og i tilværelsen generelt. Skal du kende ét stilikon, er det hende, og hun giver dig lyst til aldrig mere at gå anonymt klædt.

‘Iris’ kan lejes eller købes på iTunes her.

Filmplakat fra ‘Iris’.

In Vogue: The Editor’s Eye (2012)

I 2012 fyldte Vogue Magazine 120 år, og i den forbindelse blev denne dokumentar til. Her får du historien om magasinet fortalt gennem interviews med tidligere redaktører og aktører fra modeverdenen. Se den, når du vil have et indblik i, hvad der sker bag scenen hos en af mastodonterne indenfor magasinbranchen.

In Vogue: The Editor’s Eye kan ses på HBO Nordic her.

Filmplakat fra ‘In Vogue: The Editor’s Eye’.

We Margiela (2017)

Hvis du gik glip af sommerens to Margiela-udstillinger i Paris – eller så dem og længes tilbage – kan du se denne dokumentar, som giver et sjældent blik indenfor i det kunstneriske og hemmelighedsfulde modehus Maison Martin Margiela. Medstifter Jenny Meirens og medlemmer fra det kreative team bag huset fortæller om filosofien og de kreative processer, der ligger til grunde for kollektionerne.

We Margiela kan ses på Filmstriben her.

Filmplakat fra ‘We Margiela’.

Yves Saint Laurent – L’amour fou (2010)

Kærlighedshistorien mellem Yves Saint Laurent og Pierre Bergé er næsten ligeså legendarisk, som modehuset selv – og de to dele ville nok ikke eksistere uden hinanden. Denne dokumentar portrætterer det stormfulde forhold, som centrerede sig om mode, arbejde, stoffer og kærlighed. Se den, når du rammes i hjertet af en storslået kærlighedshistorie, mens du forføres af de genistreger, Yves Saint Laurent kreerede i sit virke som designer.

Yves Saint Laurent – L’amour fou’ kan ses på filmstriben her.

Filmplakat fra ‘Yves Saint Laurent – L’amour fou’.